JOŠ SAMO FINALE

Serena i Agnieszka za titulu najbolje u Wimbledonu

05.07.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Amerikanka Serena Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska igrat će u finalu najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira

Poljska tenisačica i treća vimbldonska nositeljica, 23-godišnja Agnieszka Radwanska, u prvom je polufinalu trećeg Grand Slam turnira u sezoni pobijedila Njemicu Angelique Kerber 6:3, 6:4.

Vrlo kvalitetnom, lijepom i pametnom igrom Poljakinja je nakon 70 minuta igre došla do najvećeg uspjeha u karijeri: niti na jednom Grand Slam turniru dosad nije igrala niti u polufinalu; sada je jednu pobjedu udaljena od svog prvog velikog naslova kao i prvog mjesta na WTA-ovoj ljestvici.

Pobjedom je također postala prva Poljakinja ikad u finalu Wimbledona, te prva poljska finalistkinja bilo kojeg Grand Slama od Jadwige Jedrzejowske 1939. godine.

Iskoristila je sve tri svoje prilike za break, od čega posljednju, jedinu u drugom setu, u petom gemu istoga. Istodobno je protivnici dopustila samo jedan break, i to u prvom setu, u kojem je zaostajala 3:1 prije no što je nanizala pet osvojenih gemova zaredom za pobjedu.

Amerikanka Serena Williams pobijedila je Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6:3, 7:6(6) u drugom polufinalnom meču Wimbledona. Sedmi puta u karijeri Serena Williams izborila je plasman u finale Wimbledona. Četiri puta bila je pobjednica. Ukupno ima 13 Grand Slam turnira u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji. Azarenka je ostala na prošlogodišnjem dometu, polufinalu, nije ga uspjela nadmašiti.

U prvom setu je Williams napravila break u osmom gemu. U drugom je opet rano došla do breaka, ali se Azarenka vratila u šestom gemu i izjednačila na 3-3. Do kraja seta su obje držale svoje servise.

U tie-breaku je u prvih 12 poena svaka držala svoj servis, a onda je kod rezultata 6-6 Azarenka napravila neforsiranu pogrešku bekhendom. Serena Williams je na drugoj meč-lopti, ali prvoj sa svojim servisom, zabila 24. as u meču. Upravo je servis bio ključna razlika u ovom meču. Serena je s početnim udarcem napravila jako puno štete Azarenki, koja je zabila samo jedan as. Stoga ne čudi da je ukupni omjer izravnih poena 45-14 u korist Amerikanke. Williams na svom kontu sada ima 85 asova na turniru.