čupko se predomislio

Senzacionalni preokret u transferu jednog od najboljih hrvatskih rukometaša; trebao je potpisati za njemački Kiel, ali srce ga vuče u domovinu

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2021 08:06
  • Objavljeno 18.01.2021 u 08:06
Bionic
Reading

Prije samo nekoliko dana činilo se kako je Ivan Čupić (34) odlučio. Proslavljeni hrvatski reprezentativac na kraju sezone sigurno napušta skopski Vardar, a makedonski mediji otkrili su kako bi karijeru trebao nastaviti u redovima njemačkog Kiela uz kapetana 'kauboja' Domagoja Duvnjaka. No, od tog transfera neće biti ništa jer Čupko dolazi u Zagreb!

Ivan Čupić (34) napokon je 'prelomio'. Jedno od najboljih svjetskih desnih krila nakon punih pet sezona napušta redove skopskog Vardara i karijeru nastavlja - u Hrvatskoj!

Da, popularni se Čupko nakon čak 14 godina vraća u domovinu iako se do prije samo nekoliko dana činilo kako će odraditi još sezonu ili dvije u inozemstvu. Naime, makedonski su mediji objavili kako Čupić na kraju sezone odlazi u redove njemačkog Kiela, kod svog velikog prijatelja i kapetana hrvatske reprezentacije Domagoja Duvnjaka!

Navodno je već sve bilo praktički dogovoreno, a onda se dogodio nevjerojatan preokret. Čupko se 'predomislio' i odlučio vratiti u Hrvatsku. Nakon čak 14 godina inozemne karijere!

Krenuo je Čupić iz Metkovića, potom je od 2005. do 2007. godine igrao za zagrebački Medveščak. Međunarodnu je karijeru započeo u španjolskom Octavio Pilotesu (2007./2008.), pa je od 2008. do 2010. igrao za slovensko Gorenje Velenje, da bi potom do 2012. godine branio boje njemačkog Rhein Neckar Löwena. Potom prelazi u poljski Kielce (2012. do 2016.), a posljednji mu je klub Vardar. U karijeri je Čupić tri puta osvajao rukometnu Ligu prvaka, prvo s Kielceom 2016., a potom dva puta s Vardarom (2017., 2019.).

Od 2005. godine Čupić je standardni hrvatski reprezentativac i sve je šokirao kad je u siječnju 2018. godine, nakon svršetka EP-a koje se igralo u Hrvatskoj, objavio da se povlači iz reprezentacije. No, nakon tri godine se predomislio i sada je ponovno s 'kaubojima', jedan je od naših najvažnijih igrača na SP-u u Egiptu.

  • +10
Hrvatska - Angola, rukomet, SP u rukometu, 17.1.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff

Za naklonost Ivana Čupića žestoko su se borili Kiel, Meškov Brest i PPD Zagreb. Meškov sigurno nije bio izbor, ali poziv iz jednog od najjačih europskih klubova, aktualnog osvajača Lige prvaka Kiela, sigurno je bio primamljiv.

Bez obzira na sve, popularni se Čupko predomislio te je - prema pisanju portala planet-handball.com - potpisao trogodišnji ugovor s PPD Zagrebom!

Navodno je u cijelom poslu oko dovođenja Ivana Čupića imao i aktualni hrvatski izbornik Lino Červar koji od prije par mjeseci u klubu ima funkciju stručnog savjetnika za sportska pitanja i struku! Jasno, gotovo je sigurno kako su svoj dio posla u ovom transferu odradili i nezaobilazni Zoran Gobac te bivši Čupićevi suigrači iz reprezentacije bliski klubu, prije svih Igor Vori te aktualni trener 'zagrebaša' Vlado Šola.

  • +25
Hrvatska - Japan, SP u rukometu, 1. kolo, 15. siječnja 2021. Izvor: EPA / Autor: Hazem Gouda / Egypt Handball 202

Odluka o dolasku u Kutiju šibica Čupiću je sigurno bila lakša i nakon što je objavljeno kako se još jedan naš reprezentativac - pivot Igor Musa - od ovog ljeta priključuje momčadi PPD Zagreba! S njima dvojicom, te okosnicom ovogodišnjeg sastava (kojemu baš i ne ide najbolje u Ligi prvaka!) 'zagrebaši' bi trebali biti puno konkurentniji u najprestižnijem rukometnom klupskom natjecanju. Sigurno je da neće biti 'kanta za napucavanje' kao što je slučaj ove sezone...

VIDEO: Hrvatski rukometni savez (HRS)

Ne treba zanemariti ni želju samog Ivana Čupića da se nakon 14 godina 'lutanja' Europom napokon vrati u domovinu kako bi mogao što više vremena provoditi s obitelji. Jer naš proslavljeni rukometaš sa suprugom Nerom ima četiri kćeri, obitelj je živjela na relaciji Zagreb-Skoplje, no sada će se svi zajedno napokon moći skrasiti u hrvatskoj metropoli!