UVIJEK VRUĆA TEMA

Šef Mercedesa zatvara oči na veliki problem u Formuli 1 na koji je upozorio Lewis Hamilton: I oni se bore protiv vlastitih demona...

02.06.2021 u 07:57

Bionic
Reading

Jedna od najvećih rasprava koja muči Formulu 1 su vozači čiji su očevi milijarderi. Lewis Hamilton prozvao je auto-moto sport zbog takve situacije, ali s njime se sada nije složio šef Mercedesa Toto Wolff

Podsjećamo, prije desetak dana Lewis Hamilton (36) je još jednom upozorio kako je Formula 1 postala opasan poligon za 'igre sinova milijardera'. Sedmerostruki svjetski prvak ljutit je jer posljednjih sezona u bolide Formule 1 sjedaju sinovi bogataša koji svojoj djeci (Lance Stroll, Nicholas Latifi i Nikita Mazepin) doslovno kupuju momčadi kako bi se mogli natjecati u 'oktanskom cirkusu'.

Velik je to problem, prije svega jer je ozbiljno ugrožena sigurnost ostalih natjecatelja, a potom je tu i pitanje ravnopravnosti, jer nadareni vozači koji bi trebali dobiti priliku zbog svojih vozačkih kvaliteta ostaju bez zasluženih mjesta u momčadima.

'U budućnosti moramo nešto promijeniti u Formuli 1 da ona postane dostupna i ljudima poput mene, koji nemaju takvo zaleđe. Ovaj sport postao je klub za sinove milijardera, a to nije bilo tako kad sam ja počinjao. Nema nikakve šanse da bih se iz obične, radničke obitelji danas mogao probiti u Formulu 1. Svi ostali imaju toliko puno novca da se s tim nemoguće nositi', izjavio je slavni Britanac.

  • +18
Formula 1, Velika nagrada Monaka, 2021. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

No sada se oglasio Totto Wolff, šef Mercedesa koji zajedno s Hamiltonom zadnjih godina dominira Formulom 1.

'Ono što ovaj sport čini toliko atraktivnim jest to što pruža scenarij za dobru sapunicu i van utrke. Vozači su uvijek dolazili iz različitih sredina, svatko ima svoju priču i stvari s kojima se može nositi. Sumnjam da je djeci iz privilegiranog okruženja stalno lako. Oni se bore protiv vlastitih demona', jasan je bio Wolff.