TO SE ČEKA

Prvak Formule 1 Lewis Hamilton zavapio: To mi je uništilo cijelu zimu, moramo biti razumni, ne želim da se to ponovi

12.05.2021 u 15:11

Bionic
Reading

Svjetski prvak Lewis Hamilton će i sljedeće sezone biti dio Formule 1 i zato je poslao poruku Mercedesu da želi što ranije početi pregovore oko produljenja ugovora za 2022.

Hamilton i Mercedes su za ovu sezonu ugovor potpisali tek 8. veljače, nešto više od mjesec dana prije nego što su u Bahreinu započela predsezonska testiranja. Niti jedna strana se ne želi opet dovesti u takvu situaciju.

Prije par dana šef Mercedesa Totto Wolff najavio je pregovore oko novog ugovora, a njegovo razmišljanje dijeli i britanski vozač.

'Nikada ne želimo biti u poziciji u kojoj smo bili u siječnju, u veljači. To mi je uništilo cijelu zimu i siguran sam da Totu isto takva situacija nije bila dobra pa se činilo da zapravo nismo imali puno pauze', rekao je Hamilton te dodao:

'Mislim da moramo biti razumni. Prirodno, ne moramo ništa žuriti, ali mislim da moramo biti razumni i započeti razgovore. Oni su vrlo složeni, to nikada nije super jednostavan postupak i nadam se da uskoro možemo početi, sve dok to ne ometa stvarni posao.'

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Španjolske, 9.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

Britancu je 36 godina na leđima, a ove sezone bi mogao osvojiti osmi rekordni naslov prvaka .

'Imamo još 19 utrka za obaviti, ali bilo bi sjajno postaviti stvari s ugovorom na svoje mjesto prije ljetne stanke. Planiram biti ovdje sljedeće godine. Još uvijek ima života u ovom starom psu. Rekao bih da sam više nego ikad svjestan svog tijela, svog režima treninga. Osjećam se sjajno. '