DRAMA PROTIV KUZNJECOVE

Schiavone pripao najduži meč u povijesti

23.01.2011 u 10:33

Bionic
Reading

Talijanka Francesca Schiavone i Ruskinja Svetlana Kuznjecova odigrale su najuzbudljiviji dvoboj 4. kola Grand Slam turnira Australian Open u Melbourneu, a nakraju je maratonski dvoboj pripao Talijanki koja je treći set dobila s 16:14.

Dvoboj je trajao čak četiri sata i 44 minute, što je najduži meč tenisačica u povijesti Grand Slam turnira. Dosad su taj rekord držale Barbora Zahlavova-Strycova i Regina Kulikova, koje su lani također na Australian Openu igrale četiri sata i 19 minuta.

Schiavone je u trećem setu spasila čak šest-meč lopti, a Kuznjecova dvije.

Iznenađenje je napravila i Nijemica Andrea Petkovic koja je u dva seta izbacila Ruskinju Mariju Šarapovu.

Roger Federer i Novak Đoković, te Caroline Wozniacki lako su prošli dalje, a samo je Federer izgubio set protiv Tommyja Robreda, no to nije zaustavilo Švicarca da se plasira u svoje 27. četvrtfinale na Grand Slam turnirima, čime se izjednačio s Jimmyem Connorsom.

'Tommy me je namučio, njegov forehand mi je i u prošlosti zadavao dosta problema', kazao je Federer, koji će u četvrtfinalu igrati s boljim iz dvoboja Stanislasa Wawrinke i Andyja Roddicka.

Trei nositelj Đoković je bez ikakvih problema u tri seta i samo s 7 izgubljenih gemova prošao Španjolca Nicolasa Almagra, koji je ranije svladao Ivana Ljubičića. Srbin će se za polufinale boriti s Čehom Tomašem Berdychom, koji je sjajnu formu potvrdio pobjedom nad Fernandom Verdascom u tri seta. U muškom dijelu ovo zasigurno nije bio dan Španjolaca, te je šteta što Marin Čilić nije danas igrao s Rafaelom Nadalom.

Prva tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki je s 6:3, 6:4 prošla Latvijku Anastasiju Sevastovu, dok je Kineskinja Li Na puno lakše od očekivanog dobila Viktoriju Azarenku s 6:3, 6:3.

TENISAČI

Novak Đoković (Srb/3) - Nicolas Almagro (Špa/14) 6:3, 6:4, 6:0;
Tomaš Berydch (Češ/6) - Fernando Verdasco (Špa/9) 6:4, 6:2, 6:3;
Roger Federer (Švi/1) - Tommy Robredo (Špa) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2;

TENISAČICE

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Anastasija Sevastova (Lat) 6:3, 6:4;
Li Na (Kina/9) - Viktorija Azarenka (Blr/8) 6:3, 6:3.
Francesca Schiavone (ITA/6) - Svetlana Kuznjecova (RUS/23) 6:4, 1:6, 16:14
Andrea Petkovic (Njem/30) - Maria Šarapova (Rus/14) 6:2,6:3

Najduži meč u povijesti ženskog tenisa