nije bio njezin dan

Sara Kolak ostala bez pobjede na Hanžeku, na kraju ipak druga

29.08.2017 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatska zlatka olimpijka Sara Kolak bacila je koplje u posljednjoj seriji 61.86 metar na Hanžekovićevom memorijalu ovog utorka i time osvojila drugo mjesto na domaćem terenu...

Naša 22-godišnja atletska heroina nakon zlata u Riju osvojila je četvrto mjesto na SP-u u Londonu početkom kolovoza, no u Zagrebu nije imala svoj dan ovog utorka.

  • +2
Hanžekovićev memorijal: Sara Kolak druga Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Sara Kolak bacala je vrlo slabo tijekom cijelog natjecanja, sve do posljednje serije u kojoj je popravila situaciju hicem od 61.86 metar, što je bilo dovoljno za drugo mjesto, ali i sedam metara slabije od njezinog osobnog rekorda postavljenog u srpnju u Lausannei.

Pobjedu je odnijela Kanađanka Elizabeth Gleadle koja je koplje bacila 63.43 metra.

'Zadovoljna sam s obzirom da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata', komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak pa se osvrnula na sezonu:

'Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lauseanni i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja.'

Bloudeku pobjeda na 800 metara

Europski juniorski prvak na 800 metara, 18-godišnji Virovitičan Marino Bloudek pobijedio je u utrci nacionalnog dijela programa u konkurenciji još trojice hrvatskih i dvojice slovenskih trkača.

Bloudek je ostvario vrijeme 1:50.16 minuta i nije uspio u svojoj misiji popravljanja osobnog rekorda, za kojim je zaostao dvije sekunde. Drugi je bio Bloudekov klupski kolega iz zagrebačkog Agrama i njegov vršnjak Sven Cepuš s vremenom 1:51.50, dok je treći bio Slovenac Jan Vuković (1:52.39). Četvrti i peti su bili hrvatski trkači Danijel Ivančić (1:55.29) i Domagoj Vlahović (1:56.82), a šesti je stigao Slovenac Matjaž Pregat (1:57.79).

U nacionalnoj utrci na 400 metara slavio je Mateo Kovačić sa 48.35 sekundi, ispred Davida Šalamona (48.40), Matea Parlova (48.69) i Gabrijela Stojanovića (48.81).