BUDUĆNOST OBEĆAVAJUĆA

Nikad bolji nastup na Svjetskom prvenstvu, ali hrvatska atletika može još i više!

14.08.2017 u 06:37

Bionic
Reading

Hrvatska atletska reprezentacija završila je na odličnom 18. mjestu na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a iako nema financijsku potporu poput najjačih zemalja u ovom sportu, u godinama koje slijede mogla bi postizati još bolje rezultate...

London će nam ostati u sjećanju po sjajnim atletskim rezultatima naših sportaša. Zlato Sandre Perković bilo je možda i očekivano, ali medalja Stipe Žunića ugodno je iznenađenje u strahovitoj konkurenciji bacanja kugle.

  • +12
Sandra Perković u finalu SP-a u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Hrvatska je tako na drugom SP-u u nizu osvojila dvije medalje, s tim da su u Pekingu to bila dva srebra pa je ovo definitivno najuspješniji nastup naših atletičara u povijesti.

Treća medalja bila je jako blizu, jer Sara Kolak nije imala svoj dan i ostala je četvrta pa možemo reći da definitivno ima mjesta za još bolje rezultate u budućnosti.

Za dvije godine u Dohi uživat ćemo u novom SP-u, a tamo će Sandra Perković opet biti glavni favorit za zlatnu medalju, Stipe Žunić vjerojatno još bolji i opasniji za favorite, a od Sare Kolak definitivno možemo očekivati pohod na titulu. Ako tome još dodamo skakača s motkom Ivana Horvata koji napreduje i približava se najboljima te Blanku Vlašić koju ne treba još otpisati, jasno je da imamo atletsku reprezentaciju spremnu za još veće uspjehe, a i ovi su iznad financijskih mogućnosti u kojima sportaši rade....

  • +8
Stipe Žunić - osvajač svjetske bronce u bacanju kugle Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE