KOPLJAŠICA BUDUĆNOSTI

Sara Kolak Hrvatskoj osvojila svjetsku atletsku broncu

25.07.2014 u 12:26

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Svjetskom prvenstvu koje se od 22. do 27. ovog mjeseca održava u Eugeneu (SAD)

Kolak je broncu osvojila hicem od 55 metara i 74 centimetara, što je bilo za metar i 11 centimetara kraće od pobjednice, Ekaterine Starjigine iz Rusije. Srebro je uzela Šveđanka Sofi Flink, kojoj je zlato izmaklo za svega 15 centimetara. Kolak je svoj najbolji hitac ostvarila u posljednjoj seriji, ali broncu je u rukama imala i prije toga.

U finalu je bio i Martin Marković, ali u konkurenciji bacanja kugle. On je u polufinalu bio četvrti u svojoj skupini, a potom je finalu ostvario hitac od 19 metara i 57 centimetara, što je ujedno njegov osobni rekord. Bilo je to dovoljno za šesto mjesto. Pobijedio je Poljak Konrad Bukowiecki s hicem od 22 metra i šest centimetara.

Spomenimo i da Demir Kolarević nije izborio finale u istoj konkurenciji, jer je u polufinalnoj skupini zauzeo 10. mjesto s hicem od 17 metara i 35 centimetara.

U finale bacanja kladiva plasirao se Matija Gregurić, koji je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio četvrti s hicem od 74 metra i 28 centimetara. Finale je na rasporedu u subotu.


U polufinale se u utrci na 400 metara prepone plasirala Alena Hrušoci, koja je bila šesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Na mala vrata je naša predstavnica izborila polufinale, nakon što je istrčala vrijeme od minute i 66 stotinki. Polufinale je na rasporedu također u subotu. Kristina Božić bila je tek 19. u svojoj kvalifikacijskoj skupini za finale u utrci na 3000 metara s preprekama. Božić je trebalo 11 minuta, tri sekunde i 73 stotinke da istrči zadanu udaljenost.

Spomenimo i Paolu Borović, koja je postavila novi nacionalni juniorski rekord u troskoku, skočivši 13 metara i dva centimetra. Nažalost, isti nije bio dostatan za finale.