SVE SE VRTI OKO NOVCA

Sapunica oko Garetha Balea dobila nastavak; je li takav rasplet za Realovu zvijezdu uopće moguć?

16.07.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Gareth Bale nalazi se na pripremama s Realom, ali sve se glasnije spominje opcija u kojoj bi se mogao vratiti u Tottenham iz kojeg je upravo došao u 'kraljevski klub'

Zadnjeg dana prijelaznog roka u ljeto 2013. Gareth Bale je potpisao za Real koji je Tottenhamu isplatio odštetu od 101 milijun eura što je tada bio rekord u nogometu.

Velšanin je u dresu Reala odradio šest sezona, ostale su mu još tri ugovora, a uprava španjolskog velikana ne skriva da bi ga se rado riješila.

Naime, Real je dosta novca potrošio na pojačanja, a dio je mislio namaknuti prodajom nekih zvijezda – na transfer listi je i Bale, ali on ne želi napustiti Santiago Bernabeu zbog svoje ogromne plaće. No strani mediji tvrde da je Tottenham zainteresiran za Balea i da je spreman ponuditi Realu 50 do 60 milijuna eura odštete što je pristojna svota za igrača koji je tijekom karijere imao mnogo ozljeda.

  • +7
Gareth Bale Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, kao što smo rekli problem je godišnja plaća. Bale u Realu ima zajamčenih 17 milijuna eura, a u Tottenhamu mu mogu platiti malo više od polovice toga. Dakle, Bale bi za tri godine izgubio oko 25 milijuna eura. Nije lud da na to pristane, a jedina šansa je da mu Real isplati tu razliku ukoliko ode natrag u Englesku. Teško da će u Madridu pristati na nešto takvo.

Spomenimo kako se Balea ranije dovodilo u vezu i s odlaskom u Kinu, u Shanghai Shenhui, gdje bi imao zajamčeno 30 milijuna eura, ali kineski klub ga želi bez da plati odštetu što je samo nasmijalo čelnike sa Santiaga Bernabeua.