jadikovke bivšeg izbornika

Sezona nije ni započela, a Slaven Bilić je u problemima: Požurite, vremena je sve manje!

15.07.2019 u 15:28

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić ovog je ljeta preuzeo momčad ambicioznog engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona. Plan je da se WBA već ove sezone iz Championshipa vrati u Premier League, ali to će biti težak zadatak, barem kako sada stvari stoje...

Prvu utakmicu nove sezone Championshipa West Bromwich Albion će igrati 3. kolovoza u gostima kod Nottingham Foresta. Dakle, to službenog početka sezone manje je od tri tjedna, a bivšem hrvatskom izborniku Slavenu Biliću na klupi WBA već 'gori pod petama'.

Realno, sigurno da Bilić ni u najluđim snovima nije očekivao da će se na samom početku mandata naći u tako velikim problemima. Jer situacija nije nimalo blistava, dapače, gotovo da je alarmantna.

Sad je to postalo jasno i samom Slavenu Biliću koji je javno progovorio o problemima s kojima se susreo niti tri tjedna prije početka prvenstva.

'Pod hitno moramo dovesti igrače jer smo izgubili dosta njih i trebamo zamjene. Nadam se da smo blizu toga, ali nije do mene', započeo je Slaven Bilić i nastavio:

'Točnije, ja sam u tome, naravno, ali ne bavim se ja tim i ne dovršavam ja transfere. Zato se i nadam da ćemo ubrzo nekog dovesti jer stvarno je već vrijeme. Ostala su nam samo tri tjedna do početka sezone i od životne je važnosti za momčad da ta očekivana pojačanja dođu najkasnije do kraja ovog tjedna!'

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koliko je situacija loša? Bolje bi bilo kazati - katastrofalna! WBA je preko noći ostao bez čak 13 igrača - šest ih se vratilo u svoje matične klubove jer su bili na posudbi, petorica su napustila klub jer su im istekli ugovori, a dvojica su prodana. Craig Dawson i Jay Rodriguez bili su ponajbolji igrači WBA prošle sezone, Rodriguez je prodan Burnleyu za 12 milijuna eura, a Dawson je otišao u Watford za šest milijuna eura.

Pojačanja? Kako da ne! Za sada je stigao samo naš Filip Krovinović na posudbu iz Benfice, a od zvučnijih imena tu je bivši bek Arsenala Kieran Gibbs, Jake Livermore iz Tottenhama, Velšanin Hal Robson-Kanu... Uz to su i petorica standardnih iz prošle sezone na listi ozlijeđenih, a pitanje je kad će biti potpuno spremni.

I tako je Slaven Bilić u većim problemima od Nike Kranjčara u Bayernu jer trener West Bromwicha sada na pripremama ima samo dva golmana i tek 16 spremnih igrača! I to samo tri tjedna uoči početka sezone. U kojoj se nadaju izboriti povratak u prvu ligu... Sada sve to izgleda kao nedostižan san.