zvijezda lokosa

Sammir se u totalno iskrenom intervjuu prisjetio svojih dana u Dinamu: 'Nisam trenirao, spavao i živio kako treba, ali nije mi žao, uživao sam!'

03.06.2020 u 19:11

Bionic
Reading

Sammir je danas najveća zvijezda NK Lokomotive, a u razgovoru za Novu TV se osvrnuo na Kup, Zdravka Mamića i svoje razdoblje u Dinamu u kojem je zbog izlazaka plaćao i kazne

Domaći nogomet se napokon vratio, a već u prvoj utakmici vidjeli smo pravi spektakl i sjajne poteze. U polufinalu Kupa između Slaven Belupa i Lokomotive je domaćin došao u vodstvo sjajnim golom Gode u šestoj minuti, ali onda je na scenu stupio miljenik zagrebačke publike Brazilac Sammir i genijalnim potezima režirao preokret.

Ušao je u 66. minuti, a već nakon dvije minute je na semaforu pisalo 1:1. Sammir je pronašao Cokaja koji zabija za poravnanje. Nakon 12. minuta još boljom je loptom pronašao Marka Tolića i tako režirao preokret. Točku na i je stavio Uzuni u 90. minuti, ali ovo polufinale Kupa ide Sammiru.

U Lokomotivi mu je, kaže, sjajno, a jedva je dočekao utakmicu. 'Svi smo bili u kućama iako to nismo htjeli.

Teško je to, posebno za nas sportaše, ali eto, došla je utakmica i sretan sam što smo je dobili. Trebamo sada uživati u finalu', rekao je Sammir za kamere Nove TV pa dodao:

'Svi su me u Lokomotivi odlično primili. Suigrači me slučaju jer sam među najstarijima ovdje. Sve je super, baš uživam ovdje.'

Brazilac se navijačima u Zagrebu predstavio dok je igrao za Dinamo u dva navrata, prvo od 2006. do 2014. godine, a onda ponovno i 2017. Direktor Lokomotive Božidar Šikić je za njega kada je dolazio rekao kako bi mogao igrati u Real Madridu kada je na svojem najboljem nivou, a iako je u Dinamu ostavio dubok trag i sam je svjestan da taj očekivani nivo nije dostigao. Jasno je i zašto.

'U Dinamu sam i uživao i nisam. Da sam trenirao kako treba, da sam spavao kako treba, da sam živio kako treba - nisam. No, ne žalim ni za čim. Tada sam uživao. Mislim da čovjek treba uživati u životu bez obzira na to je li nogometaš ili nije. Ne mogu vratiti vrijeme, ali zadovoljan sam sa svime', kaže Sammir.

Ipak, mladima isto ne bi preporučio.

'Neka ne rade tako. Imam osjećaj da nisam živio svoje najbolje dane u Dinamu, kao osoba. Možda sam na terenu bio sretan, ali teško mi je bilo kada sam izašao s terena, otišao u kuću, stan... Stvarno mi je bilo teško.'

Zdravko Mamić ga je nazivao svojim sinom. U kakvom su danas odnosu?

'Kaže da mi je tata. Nemam ništa protiv njega. Hvala mu što mi je dao priliku da igram za Dinamo i pokažem što znam, ali ja nikada nikoga nisam ništa tražio. Sve što su mi dali sam zaslužio svojim igrama. To mi nitko ne može oduzeti. Danas nisam u kontaktu s Mamićem', rekao je Sammir.

Što je Brazilac rekao o Messiju i Ronaldu protiv kojih je igrao i kakvo mišljenje ima o Luki Modriću, pročitajte OVDJE.

  • +19
Prva polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, NK Slaven Belupo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U petak u 20:00 utakmicom Hajduka i Intera iz Zaprešića (Arenasport 3) ponovno počinje HT Prva liga. Do tada se prisjetite najboljih akcija i golova iz dosadašnjeg dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.