poznat prvi finalist kupa

Ni golčina Gode nije bila dovoljna Slaven Belupu, jer Sammir je u 30 minuta dokazao klasu i vodio 'lokose' do preokreta

30.05.2020 u 22:11

Bionic
Reading

Nakon 81 dana bez igranja zbog pandemije koronavirusa, nogomet se vratio i u Hrvatskoj. Ove subote čast da otvore 'postkorona' sezonu dobili su Slaven Belupo i Lokomotiva, koji su se borili za finale hrvatskog Kupa. Lokomotiva je na kraju slavila 3:1.

Kada je u pitanju kup natjecanje, a pogotovo kada se utakmica igra nakon 81 dana bez nogometa, onda nikakve prognoze ne dolaze u obzir, a i zaboravljaju se prethodni rezultati, pa makar bili iz iste sezone.

Jer da se gledala povijest, ali i bodovna razlika na prvenstvenoj tablici, Lokomotiva bi bila apsolutni favorit u odnosu na Slaven Belupo. Ove sezone, u tri dosadašnja ogleda, 'lokosi' su slavili dva puta (6:1, 3:0), dok je Slaven Belupo slavio jednom i to s minimalnih 1:0. Osim toga, na tablici je čak 20 bodova prednosti u korist Lokomotive.

>> RIJEČ JE O SAMMIRU: Bio je najveća zvijezda kluba, a sada otkriva razočarenje Dinamom: Tek kada odete i saznate neke stvari, sve vam se zgadi, a u knjizi ću otkriti sve

Momčad iz Koprivnice sedmi je put u svojoj povijesti igrala u polufinalu Kupa, te lovila treći nastup u finalu. U oba dosadašnja finala izgubila je od Dinama (2007, 2016), pa je jasno kako se sada nadala da bi mogla i do 'Rabuzinova sunca' jer 'modrih' ovog puta više nema u završnici.

Lokomotivi je ovo pak bilo treće polufinale, a samo je jednom prošla do finala, ali je u njemu izgubila 2013. od Hajduka.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu, a veliki poticaj dobili su već na samom startu kada je Bruno Goda sjajnim udarcem s 20-tak metara zabio prekrasan gol za 1:0. (Taj gol pogledajte OVDJE).

Gosti su bili posve bezidejni, a jedinu veću opasnost s njihove strane vidjeli smo u 31. minuti kada je Tuci pucao iz okreta, ali je golman Filipović bio na pravom mjestu. Stipićeva momčad u preostalom periodu posve je kontrolirala igru, uz dobre prilike Glavčića i Lulića, ali nažalost domaćih, ostale su neiskorištene.

  • +19
Prva polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa, NK Slaven Belupo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U drugom poluvremenu Lokomotiva je zaigrala puno bolje. A nagovještaj preokreta stigao je u 59. minuti kada je Tolić srušen u 16-ercu domaćih. Ipak, nakon provjere VAR-a, sudac Bebek ostao je pri svojoj odluci da prekršaja nije bilo.

Koju minuti kasnije, u igru je ušao Sammir, a već u prvom dodiru sjajno je proigrao Cokaja koji je sa sedam, osam metara od gola, iz voleja poslao loptu u mrežu za 1:1.

Vidjelo se da je Brazilac s hrvatskom putovnicom izuzetno motiviran, jer svaka njegova lopta imala je 'oči', a novu takvu u 73. minuti nije realizirao Uzuni.

No, zato je Marko Tolić bio prisebniji u 79. minuti, nakon nove Sammirove majstorije, i zabio je za vodstvo Lokomotive 2:1. Domaćini su se tada morali posve otvoriti, u drugoj minuti sudačke nadoknade skoro su i izjednačili, ali Mikulić nije imao ni snage ni preciznosti.

Samo koju minutu kasnije, nakon brze kontre, Lokomotiva je zabila i treći gol, strijelac je bio Uzuni, za konačnih 3:1 i potvrdu plasmana 'lokosa' u finale Kupa. I veliko veselje, posebno trenera Gorana Tomića koji će se u svom rodnom gradu boriti za veliki trofej.

Drugog finalista doznat ćemo u nedjelju, kada na Rujevici snage odmjere Rijeka i Osijek.

Finale je na rasporedu 1. kolovoza na Šubićevcu u Šibeniku.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.