očito ga nešto tišti

Bio je najveća zvijezda kluba, a sada otkriva razočarenje Dinamom: Tek kada odete i saznate neke stvari, sve vam se zgadi, a u knjizi ću otkriti sve

29.05.2020 u 08:14

Bionic
Reading

U dva je navrata bio najbolji igrač HT Prve lige u izboru kapetana, bio je i igrač hrvatske nogometne reprezentacije, što s obzirom na to da je Brazilac dodatno potvrđuje njegovu klasu. Riječ je, naravno, o Sammiru.

Danas ovaj 33-godišnji nogometaš igra za zagrebačku Lokomotivu, a kako kaže, motiva itekako ima, iako klub nije na nivou kojeg bi svojim nogometnim znanjem i zaslužio.

No, nakon osam sezona u dresu 'modrih', pa putovanja po Kini i rodnom Brazilu, Sammir se odlučio skrasiti u ovom zagrebačkom klubu.

I kaže da uživa. Iako je ne tako davno najavljivao kraj karijere.

'Bio sam tako odlučio jer sam imao obiteljskih problema i nije mi se dalo više igrati, ali sam se predomislio. Igrat ću ovdje dokle me budu željeli. Tu sam upoznao puno dobrih ljudi, doista mi je dobro ovdje', rekao je Sammir u razgovoru za Večernji list.

>> Ivica Olić otkrio nam je prave razloge smjene Nike Kovača u Bayernu; dotakao se i mladog Hrvata koji briljira u Bundesligi i o kojem sve zna te jesu li zbog njega 'ugroženi' Vida i Lovren

Kakav ugovor imate u Lokomotivi?

'Godinu plus godinu. Lokomotiva mi je već ponudila ugovor za sljedeću sezonu i prihvatio sam ga'.

U vrijeme dok je nosio dres Dinama, Sammir je dva puta bio biran za najboljeg nogometaša HT Prve lige, ali sada je priznao da možda i nije živio najsportskije.

No, obećao je da će se vratiti u formu iz maksimirskih dana.

'Mogu i hoću, u sljedećoj sezoni bit ću najbolji igrač Hrvatske lige'.

U Dinamo, kaže, ne misli se vraćati. A onda je posebno zaintrigirao odgovorom.

'Tek kada odete iz kluba, saznate neke stvari, i onda vam se sve zgadi. To se ne odnosi na klub Dinamo, nego na ljude koji su tamo radili'.

Na koga konkretno mislite?

'Neću to reći. Napisat ću knjigu, autobiografiju, uskoro, i u njoj sve otkriti. Već tri-četiri mjeseca razmišljam o tome, razgovaram s ljudima, kažu mi da je to dobra ideja'.

Kako se doživjeli slučaj Bjelica u Dinamu? Je li to već tipičan obrazac ponašanja u Dinamu?

'Da, morate razmišljati isto kao i oni. Ako to nije tako, onda vas potjeraju. Kao što je bilo u mojem slučaju. Ja sam im bio rekao da ne želim više igrati za Dinamo, da ne želim novi ugovor, a oni su se zbog toga uvrijedili. A ja mislim da sam bio jako važan igrač'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.