babić nakon dvije godine mandata

Sada je jasno što su ciljevi Hrvatskog teniskog saveza u sljedećih šest godina

03.08.2020 u 16:11

Bionic
Reading

Dvije su godine prošle otkako je s timom suradnika vodstvo Hrvatskog teniskog saveza preuzela Nikolina Babić. Krovno hrvatsko tenisko tijelo pod novim je vodstvom započelo s nizom aktivnosti i projekata s ciljem popularizacije tenisa u Hrvatskoj ali i njegovim dugoročnim razvojem u budućnosti. Izgradnja Nacionalnog teniskog centra te izrada i provedba strategije od 2021. do 2027. posebno se ističu kao ciljevi Saveza ključni za razvoj hrvatskog tenisa u godinama koje dolaze.

'Izgradnja Nacionalnog teniskog centra kao središnjeg mjesta na kojem će se razvijati generacije tenisačica i tenisača cilj nam je od iznimne važnosti baš kao i izrada strategije od 2021. do 2027. Strategija nam je izuzetno bitna kako bi se definirao razvoj i implementacija infrastrukture i programa na području RH. Radit će se snimanje stvarnog stanja infrastrukture, turnira, broja igrača, jednom riječju mapiranje cijelog tenisa u Hrvatskoj kako bismo mogli planirati razvoj te spremni dočekati i aplicirati za financijska sredstva EU', ističe predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Organizacija Davis Cupa i izgradnja Regionalnog teniskog centra u Zadru, pokretanje projekta Tenis u školama te podizanje kvalitete svih teniskih natjecanja u Hrvatskoj samo su neki od projekata ostvarenih u posljednje dvije godine.

'Realizirali smo nekoliko važnih projekata, među kojima posebno treba istaknuti jedno od zahtjevnijih Davis Cup natjecanja - ono u Zadru 2018. godine. Tako je i nastao Regionalni teniski centar sa sedam zemljanih i tri betonska terena na kojima su se nedavno pripremali hrvatski reprezentativci i koji je danas središte dalmatinskog i hrvatskog tenisa. Upravo se na tim terenima nedavno održao i Adria Tour koji je okupio neke od najboljih tenisača svijeta, to je za hrvatski tenis veliko priznanje', objašnjava predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

U posebnom fokusu Hrvatskog teniskog saveza je i podizanje kvalitete državnih natjecanja. Prva i druga hrvatska liga dobile su po prvi puta nagradni fond kako bi se razina obje lige podigla na onu koju igračice i igrači zaslužuju. Prilagođeni su juniorski programi prema kvaliteti igrača rang svjetske rang liste, a juniori sada imaju besplatne stručne medicinske preglede, fizioterapeuta i osiguranje odnosno sve ono potrebno za razvoj mladih tenisača.

Rezultate novog vodstva HTS-a prepoznala je i međunarodna teniska obitelj. Po prvi su puta čak tri člana Hrvatskog teniskog saveza imenovana u odbore ITF-a. Ostvarena je suradnja s federacijama Francuske, SAD-a, Austrije, Tunisa, Slovenije, BiH i Srbije. Veliki izazov za Savez došao je s koronakrizom, ali inicijativama za potpore trenerima i klubovima. Organiziranjem turnira omogućeno je ponovno pokretanje tenisa koji u Hrvatskoj.

Posljednje dvije godine rada Hrvatskog teniskog saveza pokazuju da je hrvatski tenis u dobrim rukama, a ambiciozni planovi za budućnost najavljuju da će nam tenis i u godinama koje su pred nama donijeti brojne razloge za ponos.