neće biti lako

Sad je jasno koji Amerikanci će prijetiti Hrvatskoj u polufinalu Davis Cupa

25.08.2018 u 11:23

Bionic
Reading

Steve Johnson ulaskom u finale Winston Salema potvrdio je svoju odličnu formu ove sezone i zajedno s Johnom Isnerom pokušat će nakon US Opena iznenaditi Hrvatsku u polufinalu Davis Dupa u Višnjiku...

Američka Davis Cup reprezentacija možda će biti u ulozi autsajdera kad stigne u Zadar nakon posljednjeg Grand Slam turnira sezone, ali definitivno neće biti bez izgleda u polufinalu Davis Cupa.

  • +16
Četvrtfinale Davis Cupa, Hrvatska-Kazahstan, meč Marin Čilić - Mihail Kukuškin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naime, u svojim redovima ima gorostasnog Johna Isnera koji je iznenađujuće osvojio veliki ATP 1000 turnir u Miamiju ove sezone, a trijumfirao je i u Atlanti te se probio do 11. mjesta na ljestvici.

Imat će Amerikanci i opasan 'drugi reket', s obzirom da Steven Johnson proživljava svoju najbolju sezone u karijeri, a ovog petka izborio je plasman u finale Winston Salema, treće ove sezone.

Johnson igra promjenjivo iz tjedna u tjedan, no već je osvojio u 2018. godini turnire u Houstonu i Newportu, a čini se da je dobro tempirao formu za završni dio sezone.

Ako tome pridodamo Jacka Socka koji je odličan u igri parova, kao i Boba te Mikea Bryana koji su uvijek u kombinaciji za udarni sastav, onda je jasno da će Čilić i Ćorić imati puno posla te ne čudi što je reprezentaciji priključen i Mate Pavić nakon pomirbe s izbornikom Krajanom.

Najveći dobitnici dobre forme i jednih i drugih bit će ljubitelji tenisa u Zadru koji će uživati u pravim poslasticama od 14. do 16. rujna, a naši imaju priliku po treći put ući u finale ovog natjecanja, u posljednjoj sezoni Davis Cupa igranoj po trenutnom formatu koji u 2019. godini odlazi u povijest...