prvo pojačanje

Sad je i službeno, Dinamo gradi momčad za Ligu prvaka, a za početak je na Maksimir stigao iskusni Portugalac

10.05.2019 u 22:43

Bionic
Reading

Ivo Pinto (29) vratio se u Dinamo! Portugalski branič ponovno je u Zagrebu gdje je nakon liječničkog pregleda u petak, 10. svibnja potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom...

'Jako sam sretan što sam ponovno u Dinamu, lijepo se osjećam i ovo je važan trenutak za mene i moju karijeru. Proveo sam lijep period u engleskom klubu Norwich, drago mi je što se klub vratio u Premier League nakon tri godine i to je nešto zaista posebno. Mi smo sada ponovno zajedno, vratio sam se i veselim se nastupima u dresu Dinama. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao ekipi i klubu u ostvarivanju novih uspjeha', rekao je Ivo Pinto nakon potpisa ugovora.

U prvom mandatu u klubu je proveo dvije i pol godine, od ljeta 2013. kada je stigao iz rumunjskog Cluja. Za 'modre' je u tom periodu odigrao 111 utakmica, osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, jednu titulu pobjednika Kupa i jedan Superkup. Igrao je dva puta grupnu fazu Europa lige i jednom u grupnoj fazi Lige prvaka.

  • +9
Arsenal FC - GNK Dinamo Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Ivo je od 2016. godine nosio dres engleskog drugoligaša Norwich City koji je upravo ove sezone (2018./2019.) izborio mjesto u Premier League natjecanju, nakon tri godine igranja u drugoj ligi English Football League Championship. Odigrao je 95 utakmica i postigao tri gola, a i u engleskom je klubu baš kao u Dinamu bio jedan od miljenika navijača. Po isteku ugovora u Engleskoj, odlučio je karijeru nastaviti u Zagrebu.

Prvo je to pojačanje na Maksimiru gdje trener Nenad Bjelica gradi momčad od koje se očekuje nastup u grupnoj fazi Lige prvaka sljedeće sezone. Temelji se grade od obrane, a to bi Ivo Pinto trebao imati značajnu ulogu. Iskustva ima dovoljno, a i period prilagodbe može preskočiti jer je i sam već naglasio kako se u Zagrebu i na Maksimiru osjeća kao doma...