KUP UEFA

Sablić zabio za Dinamo, prošao i Srnin Šahtar

19.03.2009 u 19:47

Bionic
Reading

Iako je kijevski Dinamo sa 3:2 izgubio u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa UEFA od Metalista, zbog pogotka u gostima i pobjede od 1:0 u Kijevu, kada je strijelac bio Vukojević, Kijevljani su prošli u četvrtfinale. Tamo je stigao i Srnin Šahtar koji je slavio sa 2:0 protiv moskovskog CSKA. Branitelj naslova Zenit slavio je sa 1:0, ali dalje ide Udinese

Nakon Werdera i Olimpiquea iz Marseillea, u četvrfinalu Kupa UEFA igrat će i Dinamo iz Kijeva, naših Ognjena Vukojevića i Gorana Sablića. Iako Vukojević, strijelac jedinog gola u prvoj utakmici, zbog žutih kartona nije mogao igrati, drugi Hrvat u momčadi Kijevljana Goran Sablić odigrao je važnu ulogu.

Dok su domaćini, igrači Metalista, već vodili sa 2:0 te nadoknadili minus iz prve utakmice, bivši hajdukovac zabio je za smanjenje vodstva. Potom je Acevedo donio još jednu prednost domaćinima, a u 79. minuti Ninković je postavio konačnih 3:2. Rezultat je to koji je odveo kijevski Dinamo u četvrtfinale.

Nekoliko minuta nakon okršaja u Harkovu, u četvrtfinale je stigao još jedan ukrajinski klub. Srnin Šahtar uspio je pobjedom 2:0 nadoknaditi minus od jednog gola iz Moskve. Strijelci za Srninu momčad bili su Fernandinho i Luiz Adriano.

Još jedan dvoboj na istoku Europe, između branitelja naslova ruskog Zenita te talijanskog Udinesea, ipak je otišao na stanu Talijana. Zenit je slavio sa 1:0, ali to mu nije bilo dovoljno da nadoknadi minus od dva gola iz prve utakmice. Naš Ivica Križanac odigrao je svih 90 minuta, ali i zaradio žuti karton.