nakon 1526 utakmica

Legendarni trener izgubio u derbiju pa sve šokirao odlukom: Vrijeme je za kraj...

04.11.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Najveći derbi ukrajinskog nogometa između kijevskog Dinama i Šahtara dobio je neočekivani kraj. Šahtar je pod vodstvom hrvatskog trenera Marina Pušića slavio 1:0, a nakon utakmice se šokantnom objavom oglasio trener Dinama Mircea Lucescu (78)

Legendarni rumunjski trener Mircea Lucescu odlučio je da ode u penziju u svojoj 78. godini, što je i sam potvrdio po svršetku derbija u kojem je njegov Dinamo Kijev izgubio 1:0 od Šahtara.

'Ne želim pričati o nogometu, o utakmici, želim samo reći - 15 godina sam proveo u Ukrajini i odlučio sam da je došlo vrijeme za kraj karijere', kazao je Lucescu suzdržavajući suze i nastavio:

'Ova utakmica protiv Šahtara je moja posljednja... Pozdravljam sve igrače i Dinama i Šahtara. Zahvalan sam svima, nadam se da je dio mene ostao ovdje u Ukrajini. Nakon svega, radio sam ovdje 15 godina i zahvalan sam svima. Predsjedniku Šahtara, predsjedniku Dinama. Naravno, nisam želio ovako završiti, ali... To je jednostavno nogomet, to je život...'

Mircea Lucescu (78) je trenersku karijeru započeo još 1979. godine, a među ostalim je vodio reprezentacije Rumunjske i Turske te milanski Inter, Galatasaray, Bešiktaš, Šahtar, Zenit St. Peterburg, a od 2020. godine je preuzeo kijevski Dinamo.

Ispisao je povijest ukrajinskog nogometa, sa Šahtarom je osvojio sve što se osvojiti može - osam puta naslov prvaka, šest puta Kup, sedam puta Superkup, a u sezoni 2008./2009. i Kup Uefe. S kijevskim Dinamom osvojio je naslov prvaka, Kup i Superkup.

Ukupno je kao trener vodio 1526 utakmica, ostvario je 907 pobjeda, 313 remija i 306 poraza.