napeto na poljudu

Mislav Karoglan je na rubu otkaza, ovo su kandidati za novog trenera Hajduka

18.03.2024 u 12:44

Bionic
Reading

Nema mira na Poljudu, posebice nakon neočekivanog domaćeg 2:1 poraza od Lokomotive u subotu u 27. kolu SuperSport HNL-a. U kuloarima se već može čuti kako Mislav Karoglan više nema povjerenje klupskih čelnika koji su pronašli dva potencijalna kandidata za novog stratega 'bilih'

Mislav Karoglan je upisao tek drugi poraz u ovom mandatu na klupi Hajduka. 'Bile' je preuzeo krajem listopada prošle godine te je do sada u drugom mandatu na Poljudu u 18 utakmica ostvario 12 pobjeda, četiri remija i dva poraza.

No, subota je na Poljudu otkrila previše slabosti njegove momčadi, neočekivani poraz 2:1 od Lokomotive uzdrmao je šampionske ambicije iako su 'bili' i dalje drugi na ljestvici s 55 osvojenih bodova. Rijeka je na čelu s četiri boda više, a Dinamo je treći s utakmicom manje i samo bodom manje od Hajduka.

Problem? Pa to što Hajduk ne igra dobro, a nakon reprezentativne stanke čekaju ih dvije 'povijesne' utakmice s Dinamom. Prvo 30. ožujka Dinamo u 28. kolu SuperSport HNL stiže na Poljud (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv), a onda samo četiri dana nakon toga na istom mjestu slijedi repriza najvećeg hrvatskog derbija (3. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) ali sad u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

A čelnici Hajduka su s pravom zabrinuti jer 'bili' pod vodstvom Mislava Karoglana posljednjih nekoliko utakmica ne izgledaju dobro, remi s Varaždinom i teška 1:0 pobjeda protiv Istre 1961 otvorili su mnoga pitanja, a poraz od Lokomotive samo je potencirao sve lošiju formu i prezentacije momčadi.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Zato su se u kuloarima već mogle čuti prve priče o mogućoj smjeni Mislava Karoglana, a čelni ljudi Hajduka navodno već imaju i dva potencijalna kandidata za njegovog nasljednika.

Prva je opcija navodno Krešimir Režić koji je radio u Croatiji Zmijavci i u Saudijskoj Arabiji. Bio je i u Akademiji Hajduka, a rođeni je Splićanin. Nema baš previše iskustva, pa je pitanje hoće li na Poljudu ući u rizik s njim, ako uopće i dođe do rastanka s Karoglanom.

Kao izgledni kandidat za novog trenera 'bilih' ističe se i Goran Sablić, koji je sjajne rezultate napravio u Akademiji Hajduka. Sablić je kao trener radio i u Moldaviji, ali i u BiH gdje je bio trener Širokog Brijega i Sarajeva.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +19
27. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sablić ima autoritet i jako dobro zna kako 'diše ekipa', posebice nakon što su navijači igračima Hajduka nakon poraza od Lokomotive zamjerili da nemaju žara u igri...

Za sada je na Poljudu mirno, dojam je da još neće biti radikalnih rezova, a Karoglan ovu reprezentativnu stanku mora iskorisitti kako bi u život vratio psihološki uzdrmanu momčad. Ako ne uspije, rastanak je neminovan...