ima našu putovnicu

Sa Srbijom osvajao medalje, a sad bi mogao zaigrati za Hrvatsku

30.12.2023 u 14:12

Bionic
Reading

Ne postoji nikakva prepreka da sjajni bek-šuter Cibone Aleksandar Aranitović (25) ne zaigra za Hrvatsku, objavio je na društvenim mrežama Aleksandar Aco Petrović i odmah 'zakuhao' raspravu u košarkaškim krugovima

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović na društvenim je mrežama savjetovao da bi bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar 'Sani' Aranitović (25), sada član Cibone, mogao igrati za hrvatsku reprezentaciju.

'Iako je Sani Aranitović igrao za mlađe kategorije u Srbiji, s obzirom na to da ima i hrvatsku putovnicu, mislim da ne postoje administrativne prepreke da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Naravno, drugo je pitanje vidi li ga Sesar u reprezentaciji i želi li to sam igrač', napisao je Aco Petrović na platformi X.

Na društvenim mrežama i košarkaškim krugovima odmah je krenula rasprava treba li Aranitović, koji je igrao za reprezentaciju Srbije u mlađim uzrastima te ima europsko kadetsko srebro i svjetsku kadetsku broncu, hrvatskoj reprezentaciji. Realno, nikakvih prepreka da zaigra za Hrvatsku nema jer ima i hrvatsko državljanstvo.

  • +3
14. kolo ABA lige: Cibona-Borac Čačak, 28.12.2023. Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

'Moja mama je rodom iz Splita i ona je dolje živjela dok se nije udala za mog oca Beograđanina. A mama me nagovarala da izvadim putovnicu. Meni se to nije dalo, no na koncu sam je ipak poslušao i izvadio putovnicu u veleposlanstvu RH u Beogradu. Baka je do prije tri godine bila u Splitu, sada je u Rijeci, a teta je na Rabu i ja sam svako ljeto tamo', kazao je Aleksandar Aranitović u razgovoru za Večernji list.

Aranitović je ove sezone u ABA ligi prvi strijelac Cibone s prosjekom od 16.5 koševa te 4.4 skoka i 2.2 asistencije, a u domaćem prvenstvu zabija 12.9 koševa uz 6.5 skokova te 3.1 asistenciju.