ATP 250 Brisbane

Drama u Australiji; jedna od najotrovnijih zmija upala na teren za vrijeme meča

30.12.2023 u 10:30

Bionic
Reading

Austrijski tenisač Dominic Thiem (30) doživio je pravi šok nakon što mu je usred meča na ATP turniru u australskom Brisbaneu na teren upala istočna smeđa otrovnica, jedna od najopasnijih i najotrovnijih zmija na svijetu

Dominic Thiem (30), nekad treći tenisač svijeta, igra kvalifikacije za plasman u glavni ždrijeb ATP 250 turnira u australskom Brisbaneu. Thiem se polako vraća nakon ozljede, trenutno je 98. tenisač na ATP ljestvici te priželjkuje reprizu 2020. godine kad je igrao finale Australian Opena te osvojio US Open.

U Brisbaneu je bivši svjetski broj 3 igrao protiv mladog Australca Jamesa McCabea (20) te je izgubio prvi set 6:2. Thiem se baš počeo vraćati u meč, a onda je uslijedio totalni šok. Gledatelji su u panici signalizirali igračima i sucu kako se na terenu pojavila zmija.

Odmah su pozvani ljudi iz osiguranja, sudac je prekinuo meč, a potom je pozvan i službeni hvatač zmija! Nije mu trebalo dugo da uhvati neželjenog 'gosta', a na kraju se pokazalo kako su svi imali puno sreće. Naime, pokazalo se da se radi o jednoj od najotrovnijih i najopasnijih zmija na svijetu - ekstremno otrovna istočna smeđa zmija duga oko pola metra uspješno je uhvaćena i prebačena na za nju sigurnije mjesto.

Meč je nakon polusatne stanke nastavljen, Thiem je u drugom setu uspio spasiti čak tri meč lopte te je na kraju slavio 2:6, 7:6, 6:4.

'Stvarno volim životinje, posebno one egzotične', rekao je Thiem i dodao:

'Ali rekli su da je to bila stvarno otrovna zmija i da je bila blizu nečijeg to bi bila stvarno opasna situacija.'

Inače, istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta ekstremno otrovne zmije iz porodice Elapidae. Stanište joj je u istočnoj i središnjoj Australiji, kao i na Novoj Gvineji. Može narasti do dva metra, a njen je otrov drugi najjači na svijetu, odmah iza otrova tajpana.