kraj karijere

S Njemačkom je 2014. godine osvojio SP u Brazilu, a sad tvrdi: Nogomet mi više nije bitan

31.07.2020 u 19:42

Bionic
Reading

Svjetski prvak iz 2014. godine, njemački nogometaš Benedikt Höwedes odlučio je završiti profesionalnu karijeru u dobi od 32 godine...

Benedikt Höwedes (32) je većinu karijere proveo u momčadi Schalkea 04 za koji je nastupao do 2018. godine, uslijedila je neuspješna epizoda u Juventusu za koji je upisao tek tri nastupa, da bi posljednje dvije sezone bio član Lokomotiva iz Moskve uz našeg Vedrana Ćorluku.

Nakon što je prije samo nekoliko dana svijet nogometa šokirao Andre Schürrle odlukom da se povuče u 29. godini, danas je karijeru okončao još jedan član njemačke reprezentacije, svjetski prvak iz 2014. godine s Mundijala u Brazilu.

U razgovoru za njemačke medije Benedikt Höwedes je pojasnio svoju odluku o mirovini...

'Do kraja sam uživao u nogometu. Teško je odustati, ali vjerojatno su koronavirus i utakmice iza zatvorenih vrata bile poruka koju sam čekao kako bih završio karijeru', kazao je sad već bivši Ćorlukin suigrač i nastavio:

'Novac mi više nije bitan, dovoljno sam zaradio. Sve sam 'povezao' u trenutku kad sam na odmoru s obitelji spoznao koliko uživam gledati sina kako odrasta. Nogomet mi od tada više nije bitan...'

Tijekom karijere Höwedes je odigrao 44 utakmice za reprezentaciju Njemačke.