UOČI DERBIJA

S dolaskom Cristiana Ronalda pojavio se i prvi veliki skandal? Navijači Al Ittihada su ogorčeni

08.03.2023 u 17:05

Bionic
Reading

S dolaskom Cristiana Ronalda u saudijski Al Nassr, nogomet je u toj zemlji doživio dodatni procvat. Ali osim zanimanja domaćih ljubitelja ove igre, sada se o saudijskom nogometu piše i u mnogim drugim zemljama. I tako su španjolski mediji uočili prvi 'skandal', a koji se veže upravo uz Cristiana Ronalda

Naime, u četvrtak je na rasporedu derbi dosadašnjeg dijela sezone, između vodećih Al Nassra i Al Ittihada. Sve su oči uprte, naravno, u Cristiana Ronalda, jer uoči ovog gostovanja, slavni je Portugalac podigao formu. U šest je utakmica zabio osam golova i dodao dvije asistencije.

No, navijačima domaćeg Al Ittihada smeta što će utakmicu suditi španjolski sudac Antonio Miguel Mateu Lahoz, koji je tijekom svoje bogate karijere sudio i utakmicu saudijskog Kupa kralja.

Naravno, sudio je i utakmice Uefine Lige prvaka, pa i svjetskog prvenstva, ali navijačima smeta njegov prijateljski odnos s Cristianom Ronaldom. A da bi potkrijepili svoje sumnje objavili su i fotografije gdje su Ronaldo i Mateu Lahoz u opuštenoj atmosferi.

Ipak, bez obzira na iskazano nezadovoljstvo sudačka organizacija u Saudijskoj Arabiji je ostala pri svom te će Lahoz suditi na jednoj od svojih posljednjih utakmica u svojoj karijeri.

Ovaj 45-godišnjak se našao u centru pozornosti tijekom nedavnog SP-a u Katru, gdje je na četvrtfinalnoj utakmici između Argentine i Nizozemske pokazao čak 16 žutih kartona (od toga je dva pokazao Dumfriesu, što je pretvoreno u crveni karton).

Za Ronalda će utakmica protiv Al Ittihada sigurno biti najveće iskušenje u ovom natjecanju, jer ipak je riječ o izravnoj borbi za prvo mjesto. S time što je Ronaldo već doživio pora od ovog suparnika. Bilo je to krajem siječnja, kada je Al Ittihad u Super-kupu Saudijske Arabije pobijedio 3:1.