FIFA_SP_2018.svg

DETALJNA ANALIZA DOMAĆINA SP-A

Rusi se raspisali o Hrvatskoj: Napad vam je predvidljiv, a on vam je najslabija karika u momčadi!

Bionic
Reading

U subotu (20 sati) u Sočiju se za mjesto u polufinalu SP-a bore Hrvatska i Rusija pa je sada pozornost medija u zemlji domaćina usmjerena prema našoj reprezentaciji koja se secira do najmanjih detalja

Ruski Sport Express donosi nekoliko tekstova o Hrvatskoj, a u jednom se do detalja analizira snaga Dalićeve momčadi, njezine prednosti i mane...

Novinar toga portala piše da se s pobjedama u skupini protiv Nigerije, Argentine i Islanda hrvatska reprezentacija isprofilirala kao jedna od najorganiziranijih na cijelom turniru i da bez obzira što je dojam pokvaren protiv Danske to ne znači da je enzuzijazam kod Hrvata splasnuo.

Piše se kako smo protiv Skandinavaca pokazali sličan nogomet kao u skupini, bez dodavanja, ali i bez propusta, kako je momčad Zlatka Dalića uravnotežena, s nekoliko svjetskih igrača te bez očitih slabosti, ali da postoje neka ograničenja koja se mogu iskoristiti.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kao prednosti Hrvatske ovaj novinar navodi što naša reprezentacija voli imati posjed, dominirati terenom, ali da za razliku od Španjolske, hrvatski nogomet je vertikalniji i brži odnosno da nam ne treba 25 dodavanja da bi došli do gola nego 3-4.

Taj portal smatra da Modrić i Rakitić nisu najopasnij igrači nego Perišić i Rebić koji su brzi čvrsti, atletski moćni, izdržljivi i uporni. Za Rebića kažu i da igra čvrsto uvijek na rubu prekršaja.

Navodi se i da su hrvatski bokovi dosta ofenzivni, pri tome misle na Vrsaljka i Strinića, a da više pozornosti ruska obrana mora posvetiti prvospomenutom.

Isto tako Sport Express smatra da se Hrvati kreću lagano i rade dobar pritisak, da izgubljenu loptu pokušavaju odmah vratiti kako bi naglo udarili te da prisutnost tri brza i jaka napadača pridonosi visokokvalitetnom pritisku.

Poseban odlomak je posvećen Modriću kojeg smatraju da je 'mozak' ekipe koji ima najbolji pregled i donosi odluke brže od ostalih.

Spominje se i obrana koja je primila tek dva gola i to jedan u nevažnoj utakmici s rezervnim sastavom protiv Islanda te protiv Danaca koji je došao zbog zbunjenosti.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Što se tiče nedostataka, njihov novinar smatra je je Hrvatska u ofenzivnom dijelu monotona i predvidljiva, da samo treba zatvoriti bokove (Rebić, Perišić) kao i neutralizirati Modrića u veznom redu.

Također, piše se da iako obrana izgleda pouzdano, da u njoj postoje slabosti. Kao najslabiju kariku momčadi Rusi izdvajaju lijevi bok odnosno Strinića za kojeg kažu da nije bio previše na terenu u klubovima zadnje dvije sezone, da pokazuje slabu koordinaciju i kako je on idealna prilika za ruskog desnog bočnog Maria Fernandesa.

Za Lovrena ovaj novinar kaže da ima impresivne fizikalije, ali da se zna izgubiti u prostoru i da će imati problema sa Dzubom i Smolovom.

I za kraj se naglašava fizička pripremljenost naših reprezentativaca koji su protiv Danske izgledali kao da su pali u nastavku odnosno zaključak je da će ruski nogometaši moći trkom bez problema parirati Hrvatskoj.

VELIKA FEŠTA

Cijela Hrvatska bila je uz reprezentaciju; pogledajte atmosferu iz gradova Lijepe naše

Pogledaj galeriju
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal