FIFA_SP_2018.svg

EUFORIČNI PREDSJEDNIK

Davor Šuker nakon velike pobjede nije izdržao; evo kako je odbrusio hrvatskim novinarima!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku u osmini finala Svjetskog prvenstva te će četvrtfinale igrati protiv Rusije. Razlog je to i za ozareno lice predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera koji nije mogao proći pokraj hrvatskih novinara - a da im nešto ne predbaci

Hrvatska nogometna reprezentacija korača putovima kojima su 1998. godine na SP-u u Francuskoj išli Boban, Ladić, Prosinečki, Bilić, Stanić te aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je na tom mundijalu postao i najbolji strijelac turnira te zadužio hrvatski nogomet.

Šuker je nakon teške pobjede nad Danskom, izborene tek nakon izvođenja jedanaesteraca, jer nakon 120 minuta bilo je 1:1, stigao u mix-zonu. I razgovarao je dugo, ali puno više s inozemnim nego s hrvatskim novinarima.

'Moramo biti ponizni i reći da je i Danska danas mogla pobijediti. Bitno je da smo prošli', objasnio je Šuker na početku, a onda se morao prisjetiti i drame protiv Rumunjske u istoj fazi natjecanja na SP-u 1998. godine.

Sada je stvar zakuhao Luka Modrić, koji u 116. minuti nije realizirao penal.

'Bilo mi je krivo zbog Luke Modrića, a vidio sam neke sitnice koje vi ne vidite. Kad je Luka skočio Subašiću u krilo, cijela klupa, cijeli stručni stožer, cijeli tim koji je bio na terenu. U prvih pet minuta pala su dva gola, a poslije toga, 115 minuta, bila je drama, ali to je nogomet. Bitno je da smo prošli jer samo tako se radi povijesna sličica. Protiv Rusije ćemo biti bolji.'

VELIKA FEŠTA

Cijela Hrvatska bila je uz reprezentaciju; pogledajte atmosferu iz gradova Lijepe naše

Pogledaj galeriju

Naravno, kaže Šuker, svi bismo mi voljeli da je završilo 3:0 i da nije bilo stresa.

'Međutim, nogomet je patnja, odricanje, i to smo vidjeli. Krivo mi je što Rebić nije zabio jer bi bio još jači za sljedeće utakmice. Bila je drama, svi su se vjerojatno sjetili Turske u Beču, ali ja sam bio uvjeren u pobjedu. Rekao sam predsjedniku Fife Infantiniju i svima u loži da sam uvjeren da ćemo pobijediti. Bili smo bolji, ali za sitnice ili za milimetar.'

Šuker je zahvalio na čestitkama od Čilea do Australije, naglasio kako i izbornik Dalić i igrači imaju maksimalnu podršku te da bi ova generacija mogla ponoviti uspjeh njegove. Ali je i priznao:

'Mogla je i Danska pobijediti, mi bismo bili utučeni, a vi biste tražili krivce. Drago mi je zbog toga jer sada nećete imati crnila u svojim perima', nije izdržao Šuker i odbrusio je okupljenim hrvatskim novinarima.

I tu se osjetila Šukerova potreba da spočitne nešto hrvatskim novinarima. Naime, u Nižnji Novgorod je stigla i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

'Imali ste danas (op.a. u nedjelju, na dan utakmice) priliku pitati nekoga što je s infrastrukturom, a ja moram španjolskim i engleskim novinarima objašnjavati to i razgovarati o infrastrukturi', završio je Šuker.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal