NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Rukometaši Zagreba pružili žestok otpor u paklenoj atmosferi u Skoplju, ali Vardar je ostao prvak

15.04.2018 u 22:05

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u finalu regionalne SEHA lige u Skoplju od Vardara, makedonski sastav slavio je 26:24 (14:13)

Zagrebaši ipak nisu uspjeli prirediti senzaciju i usred Skoplja srušiti velikog favorita koji cijele sezone nije izgubio utakmicu u natjecanju (zapravo posljednji poraz je doživio 13. prosinca 2016.) i koji je uz to aktualni europski prvak. No hrvatski predstavnik pružio je odličan otpor domaćinu Final Foura koji je imao i glasnu potporu par tisuća navijača.

Od prve minute Zagreb je morao loviti prednost, Vardar je u par navrata došao do četiri gola prednosti, ali Saračevieva družina se nije raspala te se uporno vraćala pa je na odmor otišla s obećavajućim zaostatkom 13:14.

U nastavku slična priča, Makedonci su bježali, Zagreb stizao i posljednji 'egal' rezultat bio je u 45. minuti (19:19). Četiri minute kasnije najbolja hrvatska momčad bila je na samo 20:21, ali je tada uslijedila serija od 4-0 makedonskog sastava (25:20) i sve je bilo riješeno. Na kraju je završilo 26:24.

Kod pobjednika Dainis Kristopans i Luka Cindrić su zabili po pet golova, a Ivan Čupić, Vuko Borozan, i Timur Dibirov su dodali po tri pogotka. U redovima Zagrebaša Zlatko Horvat je osam puta tresao mrežu (sedam sedmeraca), a po tri puta su pogodili Domagoj Pavlović, Damir Bičanić i Valentino Ravnić. Možda presudno je bilo to što su vratari RK Zagreba imali zajedno tek četiri obrane, Urh Kastelic tri, a Arian Jović jednu.

Za Vardar je ovo bio četvrti naslov u SEHA ligi, drugi u nizu, dok je Zagreb ostao na jednom iz 2013. kada je upravo u Skoplju svladao svojeg današnjeg suparnika. Dvije titule još ima mađarski Veszprem.

Inače, ovo je bio sedmi Final Four i ove dvije momčadi svaki puta su se susrele, ili u polufinalu ili u utakmici za prvaka odnosno treće mjesto. Vardar je uspješniji s 5 – 2 u pobjedama.

  • +9
RK Zagreb - RK Vardar, 15. kolo SEHA lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX
  • +10
Rukometna Liga prvaka,7. kolo, RK PPD Zagreb - RK Vardar, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX