NIŠTA OD OBRANE NASLOVA

'Lokosice' na dramatičan način ostale bez europskog finala; vrijeme je isteklo, a zatim je uslijedio šok!

15.04.2018 u 16:32

Bionic
Reading

U dramatičnoj završnici uzvratnog polufinalnog dvoboja s Gran Canarijom u Španjolskoj rukometašice zagrebačke Lokomotive su remijem (25:25) izgubile priliku braniti naslov osvajačica Challenge kupa

U prvoj utakmici u Zagrebu bilo je 26:26, a Gran Canaria izborila je remi i plasman u finale zbog više golova u gostima pogotkom iz deveterca nakon isteka 60 minuta, piše HRT.

Bio je to dramatičan dvoboj s mnogo preokreta. Lokosice su sredinom prvog poluvremena povele s 5:8, a u 22. minuti Larissa Kalaus zabila je za 6:10, najveće vodstvo dotad, prisilivši domaćeg trenera na minutu odmora. Nekoliko minuta kasnije ista je rukometašica pogodila mrežu za 8:13, no do kraja poluvremena Španjolke su smanjile na 10:13.

  • +8
Rukomet, polufinale Challenge cupa, prva utakmica RK Lokomotiva - ESP Rocasa Gran Canaria Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U drugom dijelu bolje su bile domaće rukometašice, s dva brza gola smanjile su zaostatak na 12:13, a promjenom obrane na 3-3 i 5-1 otežale su Zagrepčankama prolaz do svoje mreže. Ipak, Lokomotiva je održavala minimalnu prednost sve do ozljede Marine Glavan taman nakon što je zabila za 15:16. U 48. minuti Manuela Pizzo je iz sedmerca donijela prvo vodstvo Gran Canariji u nastavku (18:17), a uslijedio je niz domaćih pogodaka.

Golovima iz kontranapada Paula Posavec i Anamarija Boras smanjile su zaostatak gošći na 22:19 u 53. minuti. Primicale su se Lokosice, odigrale su vrlo dobru obranu, i nagrađeno je to golom Paule Posavec za izjednačenje. Potom je Šenvald donijela vodstvo, s kojim su hrvatske rukometašice krenule u zadnje dvije minute.

Odličnom obranom Zagrepčanke su izdržale gotovo minutu dugačak zadnji napad domaćih rukometašica do samog kraja, ali sa zvukom sirene napravljen je prekršaj i Gran Canariji je ostala samo tanka nada za eventualni pogodak iz deveterca nakon isteka vremena. Nažalost, Seynabou Mbengue Rodriguez je preko bloka uspjela pogoditi kut gola za konačnih 25:25 i veliku tugu u redovima Lokomotive.