velike promjene

Najbolji igrač PPD Zagreba na kraju sezone odlazi iz kluba, bira između tri izdašne ponude

11.04.2018 u 14:52

Bionic
Reading

U redovima PPD Zagreba sve je spremno za veliku 'čistku', poznato je kako Igor Vori odlazi u igračku mirovinu, a s njim će se 'u paketu' umiroviti i braća Valčić, Tonči i Josip. Ugovori ističu Dobrivoju Markoviću i Davidu Miklavčiču, no najviše brine činjenica kako će klub najvjerojatnije napustiti i Domagoj Pavlović...

Najvrjedniji eksponat u 'vitrini' PPD Zagreba definitivno je Domagoj Pavlović (25). Jedan od najperspektivnijih hrvatskih rukometaša, srednji vanjski kojeg su brojne ozljede i operacije spriječile da još i ranije potvrdi sve svoje kvalitete, izvan terena je proveo više od godine i pol (dvije operacije ramena, operacija prsta...).

Vratio se Domagoj početkom 2018. godine, propustio je EP u Hrvatskoj, ali je odmah u dresu PPD Zagreba dokazao i pokazao da nije zaboravio igrati. Jasno, nisu na njega zaboravili velikani, pa su na adresu 'zagrebaša' stigle tri izdašne ponude i sve je jasnije kako će Pavlović već krajem ove sezone krenuti dalje.

Sreća u nesreći je to da sa Zagrebom ima važeći ugovor još jednu sezonu, pa hrvatski prvak - ako se odluči na prodaju - može računati na izdašnu odštetu. Dakle, Domagoj Pavlović u ovom trenutku može birati između aktualnog prvaka Europe, skopskog Vardara koji u njemu vidi zamjenu za Luku Cindrića, ili dva bundesligaška kluba - bogati i ambiciozni Füchse Berlin ili Melsungen.

'Realno, klub ima svoje potrebe', kaže glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović na upit od mogućoj prodaji Domagoja Pavlovića i dodaje:

'No, ako se uspijemo dogovoriti o odšteti s potencijalnim novim klubom, nećemo raditi probleme. Pustit ćemo ga...'

  • +14
Rukometna Liga prvaka, HC PPD Zagreb - HBC Nantes, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Imaju čelni ljudi PPD Zagreba već i spremnu zamjenu za njega, iz danskog Aalborga vratili bi Lovru Jotića u klub u kojemu je i ponikao, a 'u tišini' se priprema i još jedan veliki transfer. Onaj Halila Jaganjca već je 'u procesu', a novac koji bi dobili prodajom Pavlovića zasigurno bi olakšao taj posao. No, radi se i na dovođenju Ivana Sliškovića, pa ako se ti planovi ostvare... Uh, bila bi to stvarno 'atomska', vrlo potentna momčad 'zagrebaša' posebice nakon što su u klubu zadržali kapetana Zlatka Horvata i predstavili već potpisana pojačanja - Potočnika, Burića, Vistoropa i Mandića.

Na kraju sezone u mirovinu definitivno odlazi Igor Vori koji je preuzeo direktorsku funkciju u HRS-u, kao jedan od članova stožera u reprezentaciji Line Červara. No, s Vorijem će prve umirovljeničke dane 'odraditi' i braća Valčić, Tonči i Josip. Neće se baš dugo odmarati jer obojica ostaju u klubu, Josip preuzima funkciju sportskog direktora, dok će Tonči biti jedan od pomoćnika u stožeru Zlatka Saračevića.

  • +17
Rukometna Liga prvaka, RK Zagreb - Kristianstad Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX