HRVATSKA - ITALIJA (15)

Rudić: U polufinalu svi imaju izgleda

28.07.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Za drugi finale SP-a u 20-godišnjoj povijesti samostalnog nastupanja, hrvatski će se vaterpolisti u Šangaju, u 15 sati po našem vremenu, sučeliti s Italijom

Nakon odlične igre protiv Crnogoraca naši imaju pravo na optimizam, pa i na ulogu favorita, ali i Talijani su igrali odlično protiv Španjolaca (10:6), a oni igraju sve bolje i bolje. Zasigurno su bolji nego na EP-u u Zagrebu, kada smo ih u finalu pobijedili sa 7:3.

'Da, puno su uigraniji nego u Zagrebu. Ali i mi smo i bolji i uigraniji. Nema Hinića, koji je neosporna vrijednost, ali vrijeme čini svoje. Gledali smo Talijane, raščlanjivali ih, no prije svega moramo razmišljati o svojoj igri. Moramo nametnuti svoj ritam, kao protiv Crnogoraca,' istaknuo je naš sidraš Nikša Dobud.

Izbornika Rudića smo pomalo u šali pitali je li u posljednja 24 sata možda došao do nekih novih spoznaja vezanih uz polufinalnog suparnika.

'Ha-ha. Nema novih spoznaja, ali svjesni smo da su sve četiri reprezentacije koje su se našle u polufinale najbolje na svijetu. Sve je otvoreno, svi imaju gotovo podjednake izglede,' najavio je Rudić.

Kao i hrvatski, i talijanski su vaterpolisti prvi među momčadskim sportovima izborili nastup na Igrama u Londonu. Zbog toga su u velikom zanosu.

'Posljednjih godina dokazujemo da se možemo nositi s Hrvatima i Srbima. Tako je bilo nedavno u Firenci, nadam se da će tako biti i ovdje. Najmlađi smo od svih sastava u polufinalu i spremni smo za rezultat koji će odjeknuti. U igri sa Španjolcima bili smo čvrsti u obrani, kreativni i odlučni u napadu, uvjeren sam da ćemo takvi biti i igrajući s Hrvatima,' hrabrio je svoje igrače izbornik Alessandro Campagna.