TKO JE BIO 'SLIJEP'?

RTL ih demantira: Kukasti križ vidljiv dva dana prije utakmice

Bionic
Reading

Iako su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak pred novinarima jasno i glasno rekli kako su kukasti križ vidjeli tek za vrijeme utakmice, na snimci s treninga reprezentacije, a kojeg ima RTL televizija, jasno je uočljivo da je isti vidljiv još u srijedu, odnosno dva dana uoči utakmice

'Ovo je bila pomno osmišljena i planirana diverzija, koju je primijetila jedna osoba na stadionu neposredno prije početka dvoboja. Ta osoba je izvijestila čovjeka sa stadiona, a ja sam doznao u 11. minuti utakmice. Pokušali smo sanirati teren i prije isteka poluvremena smo izvijestili UEFA-u. Učinili smo sve što bilo traženo od nas da poboljšamo stanje sigurnosti, ali mi ne preuzimamo sve prostore stadiona', izjavio je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk, a potvrdio je i Damir Vrbanović, izvršni predsjednik saveza.

'Mi smo obavijestili delegata UEFA-e, a potom pokušali sanirati travnjak tijekom poluvremena. U drugom dijelu se taj kukasti križ i nije vidio, osim ako se baš niste zagledali'.

Međutim, ili nisu dobro gledali ili su željeli prešutjeti istinu, no kamere RTL-a koje su u srijedu, odnosno dva dana uoči utakmice snimale trening, snimile su i sporni 'kukasti križ'.