KRVAVI NOSEVI

Rose: Dosta mi je 'niskih' udaraca

16.04.2012 u 18:54

Bionic
Reading

Rose je s 24 koša predvodio Bullse do pobjede nad Detroitom nakon produžetka 100:94, a razljutio ga je potez igrača Pistonsa koji mu je prilikom jednog ulaska pod koš, teškim prekršajem ostavio krvavi trag na nosu

Košarkaš Chicaga Derrick Rose nakon grubog nasrtaja Detroitova Charliea Villanueve u nedjeljnoj utakmici dviju momčadi izrazio je ljutnju zbog načina na koji ga protivnici pokušavaju zaustaviti.

Rose je s 24 koša predvodio Bullse do pobjede nad Detroitom nakon produžetka 100:94, a razljutio ga je potez igrača Pistonsa Villanuevae koji mu je prilikom jednog ulaska pod koš, četiri i pol minute prije kraja regularnog dijela susreta, teškim prekršajem ostavio krvavi trag na nosu.

Nakon što su suci pogledali snimku, spomenuti prekršaj igrača Pistonsa okarakterizirali su namjernim, a Villanuevino protivljenje toj odluci 'nagradili' su tehničkom greškom. Poslije utakmice lanjski MVP i dalje je bio frustriran zbog tog nasrtaja.

'Bijesan sam. Dosta mi je više da me zaustavljaju takvim niskim udarcima i jeftinim trikovima. Moram dignuti glas. Pa izgleda da sam ja jedini superstar u NBA ligi na kojeg se može ići takvim startovima. Ja tu ne mogu puno učiniti, ali ima onih koji mogu. U ovom slučaju suparnika uopće nije interesirala lopta. Pa idi čovječe barem na loptu', ljutito je poručio Rose kojeg je vodstvo lige nedavno kaznilo zbog sličnog istupa nakon susreta s Knicksima.

'Glavni razlog zašto sam sada pobjesnio je taj što Villanueva nije uopće želio doći do lopte. Ne znam. Vjerojatno zato što sam uvijek bio šutljiv sada trpim ovakve prekršaje. Nakon zadnje situacije ipak sam morao nešto reći'. ogorčen je playmaker Bullsa.