ISKALIO SE NA AMATERIMA

Ronaldov 'poker' donio mu nove brojne rekorde

09.10.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Portugalski reprezentativac i zvijezda madridskog Reala Cristiano Ronaldo u petak je na dvoboju protiv Andore, u pobjedi 6:0, sudjelovao s četiri gola i postavio nove rekorde

Iako je u dresu Reala iskazivao stanovitu dozu nervoze, čini se da je ovaj reprezentativni predah Cristianu Ronaldu - dobrodošao.

Naime, Portugalac se raspucao i vratio mu se osmijeh na lice. A prvi koji su osjetili njegovu želju za golovima bili su amateri iz Andore. On je u 134. utakmici u portugalskom dresu stigao do 65. gola.


Učinak od četiri postignuta gola bio mu je prvi za nacionalnu momčad, a također, stigao je i do 42. hat-tricka u karijeri.


S dva gola u uvodnih 190 sekundi utakmice upisao se kao najbrži strijelac u povijesti kvalifikacija za SP.


Zvijezda Reala postigla je i 49 golova u kvalifikacijama za SP, što je daleko više od najbližih pratitelja (još uvijek aktivnih) Zlatana Ibrahimovića (44 gola), Davida Ville (40)... Ronaldo je postao najefikasniji Europljanin u povijesti kvalifikacija za SP.

Ronaldo je 'pokerom' protiv Andore stigao do 51. gola za reprezentaciju Portugala na službenim utakmicama, a iza njega su Pele (43), Brazilac Ronaldo (41)...