nitko kao honda

Ronaldo i Messi o ovome mogu samo sanjati; legendarni Japanac napravio je ono što do sada nikome nije uspjelo

20.03.2020 u 13:19

Bionic
Reading

Keisuke Honda (33) u karijeri je, među ostalima, igrao moskovski CSKA i Milan, jedan je od najboljih japanskih nogometaša u povijesti, a sada je postao prvi nogometaš u povijesti koji je zabijao golove na službenim utakmicama na svih - šest kontinenata!

Keisuke Honda (33) početkom ožujka je potpisao za brazilski Botafogo i nakon samo nekoliko dana uspio je napraviti nešto što niti jedan nogometaš do sada u povijesti nije!

Naime, Honda je u svom debiju za Botafogo, u regionalnoj Carioca 1 ligi, prvenstvu Rio de Janeira, zabio gol. Njegov Botafogo odigrao je 1:1 protiv Bangua, a Japanac je u 29. minuti zabio iz penala.

I baš je tim golom ušao je u povijest, jer ovo što je napravio nitko nikad nije uspio, čak niti velikani poput Lea Messija i Cristiana Ronalda...

Postao je Keisuke Honda tako postao prvi nogometaš u povijesti koji je zabijao službene golove na svih - šest kontinenata! Tresao je mreže na službenim utakmicama u Europi, Aziji, Africi, Sjevernoj Americi, Australiji i Oceaniji, te Južnoj Americi. U karijeri je Honda igrao za Nagoya Grampus u Japanu, moskovski CSKA, Milan, Venlo i Vitesse u Europi, Melbourne u Australiji, Pachuca u Meksiku, a sada je u Botafogu.

Seriju je otvorio u Japanu (13 golova), potom u Europi (65 golova za četiri kluba), zabio je i 13 golova u meksičkoj ligi, potom osam u australskoj. Uz sve to je Honda bio strijelac na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi za svoj Japan, a sad je debitirao golom u Južnoj Americi čime je zaokružio ovaj fantastični uspjeh!