recept za zdravlje

Legendarni Bayernov kuhar objavio sastojke 'čarobnog' napitka za zaštitu od koronavirusa

20.03.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Kuhar njemačkog prvaka Alfons Schuhbeck (70) već se godinama brine za prehranu nogometaša Bayerna, klupskih čelnika i djelatnika, ali i brojnih gostiju u VIP salonima Allianz Arene. Sada je u razgovoru za Bild otkrio kako igrače Bayerna štiti od koronavirusa...

Momčad Bayerna za sada nije pogođena pandemijom koronavirusa, još niti jedan član bavarske momčadi nakon testiranja nije bio pozitivan na koronavirus. No, liječnici još nemaju konkretno rješenje za virus koji trenutno hara Europom i ostatkom svijeta, ali sigurno je kako postoje načini da se ljudski organizam dodatno zaštiti.

Osim standardnih mjera poput nošenja rukavica ili maski, izbjegavanja bliskih kontakata i dodira, navodno postoji mogućnost da postanete imuni na virus.

Sada 70-godišnji Bayernov kuhar Alfons Schuhbeck tvrdi kako je baš on pronašao formulu za 'čarobni' napitak.

'Ne možemo aktivirati svoj imunološki sustav za tri minute, na našem zdravlju moramo raditi dugoročno. Ljudima nije skupo potrošiti 35 eura na ulje za automobil i ništa mu se neće dogoditi', kaže na početku Alfons Schuhbeck i slikovito nastavlja:

  • +16
FC Chelsea - FC Bayern München, Liga prvaka, 25.2.2020. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

'Litra 'ulja' za naše tijelo košta oko dva eura i moramo trajno konzumirati zdrave namirnice. Ne možete od jedne čaše ojačati imunitet, ali ako to stalno radite onda ste na najboljem putu da postanete zaštićeni.'

Dakle, koji je recept za 'čarobni' napitak kojim svi u Bayernu, pa tako i naš Ivan Perišić, jačaju imunitet?

'Igrači Bayerna svako jutro piju sok od đumbira. Pola je iscijeđeni đumbir, a pola je sok od limete. Također konzumiraju omega 3 masti (riblje ulje) i sjemenke lana ili šipka. Uz to, preporučuje se kurkuma i češnjak, tako da njihovi obrambeni mehanizmi budu na maksimumu i neće se lako razboliti', otkriva Bayernov kuhar.