bolna istina

Roger Federer ne prestaje šokirati svojim dvosmislenim izjavama: Jasno je da sam na kraju karijere, ali...

26.07.2020 u 20:41

Bionic
Reading

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer u razgovoru za jednu švicarsku televiziju ponovno je najavio mogućnost kako bi uskoro mogao završiti uspješnu i prebogatu karijeru. No, čini se kako će se njegov odlazak u mirovinu ipak odužiti

Roger Federer (38) otvoreno je govorio o svojoj karijeri, ali i teškim trenucima kroz koje prolazi. Naime, iza njega su dvije operacije koljena koje je obavio ove godine nakon što je zbog pandemije koronavirusa stopirana sezona tenisa.

Federera sada očekuje dug oporavak i naporan rad na povratku u idealnu formu...

'Cilj je da 1. siječnja budem potpuno spreman. Čeka me 20 tjedana rada na kondiciji, dug je put, no ja sam spreman. Nadam se da ću, kad se vratim, ponovno moći igrati tenis na najvišoj razini. U suprotnom taj povratak neće imati nikakvog smisla...', kazao je Federer koji je uvjeren kako će nastupiti i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine:

'Igre su uvijek posebne, uzbuđen sam zbog Tokija i nadam se da će se održati 2021. Moja djeca jako žele tamo otići, a jedna od kćeri čak željela i učiti japanski.'

Neizbježno pitanje je uvijek ono o planiranom završetku karijere. Roger Federer već se odavno pomirio da će taj dan vrlo ubrzo doći, ali je u proteklih nekoliko mjeseci svojim izjavama poprilično šokirao milijune svojih navijača diljem svijeta.

'Otkako sam pobijedio na Roland Garrosu 2009. godine mediji govore o toj temi. No, jasno je da sam na samom kraju, ne mogu reći što će biti za dvije godine. Planiram godinu po godinu i jako sam sretan', zaključio je Roger Federer.