nije dobro...

Tužna istina o trenutnom stanju Rogera Federera; neki su već otpisali jednog od najboljih tenisača svih vremena

01.06.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa mogla bi presuditi Rogeru Federeru (38). Legendarni se Švicarac u ovoj prisilnoj pauzi zbog opake bolesti odlučio na operaciju koljena, ali čini se kako oporavak ne ide baš najbolje

Tenis je, kao u ostalom i sav ostali sport, teško pogođen pandemijom koronavirusa. Od sredine ožujka sva su natjecanja otkazana, a optimistične prognoze kazuju kako bi se tek sredinom srpnja mogli odigrati prvi mečevi na ATP i WTA Touru.

Istina, većina se tenisača i tenisačica vratilo treninzima, spremaju se za nastavak sezone, a neki su ovu pauzu odlučili iskoristiti kako bi zaliječili ozljede koje 'vuku' već neko vrijeme.

U toj je skupini i jedan od najboljih svih vremena, Švicarac Roger Federer (38). Legendarni je FedEx prije nekog vremena operirao koljeno koje mu je stvaralo probleme, računao je kako će imati dovoljno vremena za oporavak i povratak. No, čini se kako mu baš i ne ide kako je planirao.

'Situacija je ozbiljna i zdravlje je prioritet, ali ova je pauza zbog pandemije koronavirusa nekima došla kao naručena. Tako je i Roger Federer iskoristio da 'odradi' operaciju koljena, dobio je sad i dovoljno vremena da se oporavi od te operacije', komentirao je jedan od najboljih kanadskih tenisača Greg Rusedski (46) koji je od 2007. godine u igračkoj mirovini, ali radi kao stručni komentator za televizijske kuće.

No, sam Federer je priznao kako oporavak nakon operacije ne ide po planu, Švicarac još uvijek nije počeo s treninzima i već je sada u zaostatku za najvećim konkurentima poput Novaka Đokovića i Rafu Nadala.

'Gledao sam snimku s treninga Novaka Đokovića, a i Rafa Nadal se vratio na teren...', započeo je Rusedski i dodao:

'Jednostavno u ovom trenutku ne vidim bilo kakvu novu dimenziju koju Federer može ubaciti u svoju igru da bi pored Đokovića ili Nadala osvojio neki od Grand Slamova. Povratak će mu biti izuzetno težak, pogotovo jer će uskoro napuniti 39 godina. Bila bi lijepa priča kada bi Federer ponovno mogao osvajati Grand Slamove, ali mislim da su Đoković i Nadal u ovom trenutku izraziti favoriti.'

U jednom se trenutku čak spominjala mogućnost da Roger Federer, ako se ne oporavi na vrijeme, objavi završetak karijere.

'Činjenica je da je Federer sada poprilično iza njih, ali iz iskustva znamo da ga nikad ne treba sasvim otpisati. Koliko se samo puta vraćao još jači i željniji uspjeha', zaključio je Greg Rusedski, nekada četvrti tenisač ATP ljestvice

Podsjetimo, Švicarac je u karijeri osvojio 20 Grand Slamova, Nadal se zaustavio na 19, a Đoković je na 17 osvojenih Grand Slam titula...