je li ovo kraj?

Šokantna objava Rogera Federera, jednog od najvećih sportaša u povijesti: Nedostajat će mi tenis i navijači...

10.06.2020 u 09:33

Bionic
Reading

Roger Federer (38) vjerojatno je najbolji tenisač svih vremena, neuništivi je Švicarac u dosadašnjoj karijeri osvojio 103 ATP turnira, a čak je dvadeset puta slavio na Grand Slam turnirima. No, njegova profesionalna karijera koja traje pune 22 godine sad bi naprasno mogla biti prekinuta

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport diljem svijeta, a među najpogođenijim je tenis. Turniri se ne igraju još od ožujka, a pitanje je hoće li se ove godine uopće ATP i WTA Tour nastaviti.

Mnogi su tenisači i tenisačice ovu stanku iskoristili kako bi zaliječili ozljede koje ih muče, a među njima je i vjerojatno najbolji svih vremena, Švicarac Roger Federer (38). Još u veljači je Federer odradio operaciju desnog koljena te najavio kako će spreman dočekati mogući nastavak sezone.

No, povratak nije tekao po planu, oporavak se zakomplicirao i Federer je prošlog tjedna ponovno morao 'pod nož'! U njegovom su stožeru, u kojemu je glavni trener Ivan Ljubičić, taj podatak do sada skrivali, a koliko je situacija neizvjesna otkrio je sam Roger.

'Dragi navijači, nadam se da ste sigurni i zdravi. Prije nekoliko tjedana sam napravio korak unazad vezan za moj oporavak, tako da sam morao na još jednu brzinsku artroskopsku operaciju na svom desnom koljenu', objavio je Roger Federer na društvenim mrežama i dodao:

'Sada se, kao što je bio slučaj i uoči početka sezone 2017. godine, moram maksimalno posvetiti oporavku, izdvojiti potrebno vrijeme kako bih bio 100 posto spreman i kako bih mogao igrati na najvišem nivou.'

Optimistično, ali kraj njegove poruke zabrinuo je milijune vjernih navijača diljem svijeta. Jer pitanje je u kakvom će se Federer stanju vratiti na teren, ako se uopće i odluči na povratak! Naime, sam je još ranije dao naslutiti kako će igrati još 2021. godine i onda se umiroviti. Ali ova ponovljena operacija koljena mogla bi ubrzati njegov oproštaj od profesionalnog tenisa.

'Nedostajaćemi navijači i Tour, ali nestrpljivo iščekujem da sve vas ponovno vidim na ATP Touru na početku sezone 2021. godine. Sve najbolje, Roger', završio je Federer svoju poruku navijačima.

Švicarac je trenutno četvrti tenisač na ATP ljestvici, a ovim je objavom samo potvrdio sumnje kako se sigurno više neće natjecati tijekom ove 2020. godine, ako se Tour uopće i nastavi. Podsjetimo, Federer je ove godine odigrao samo jedan službeni turnir - bio je to prvi Grand Slam sezone, Australian Open, gdje je ispao u polufinalu od Novaka Đokovića.