OPTIMIZAM ILI REALNOST?

Robinho: Milan može osvojiti Seriju A i Ligu prvaka

18.10.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Subotnja uvjerljiva pobjeda i dominantna igra protiv Palerma očito je potaknula Robinha na razmišljanje kako nitko nema pravo otpisati Milan u borbi za naslov prvaka

Iako je njegov Milan, branitelj naslova u talijanskoj Seriji A, sa skromnim rezultatima krenuo u novo prvenstvo, brazilski napadač Robinho odaslao je navijačima poruku punu optimizma.

Nakon šest odigranih rundi, Milan na ljestvici zauzima 13. mjesto s 8 bodova. Ostvario je dvije pobjede, dva remija i dva poraza.

U subotu je Milan kao domaćin svladao Palermo s 3:0. Uvjerljiva pobjeda i dominantna igra očito je Robinha, koji je zabio drugi gol na utakmici, potaknula na razmišljanje kako nitko nema pravo otpisati Milan u borbi za naslov prvaka.

'U Italiji ima puno momčadi koje je teško pobijediti. No, uza sav respekt prema rivalima, držim da možemo osvojiti novi naslov prvaka, ako ćemo osjećati jednaku glad za pobjedama kao i prošle sezone', veli Brazilac.

'Ne znam jesmo li i jači nego prošle sezone, ali je sasvim sigurno da smo jaki. Prvenstvo je tek počelo, puno je još utakmica pred nama i jednostavno moramo nastaviti s igrama kakvu smo pokazali protiv Palerma', dodao je Robinho.

Otišao je i korak dalje, te istaknuo visoke ambicije kluba i u Ligi prvaka, nakon što su 'rossoneri' u prva dva nastupa u H-skupini uzeli bod aktualnom prvaku Barceloni, te pobijedili Viktoriju Plzen. U srijedu ih očekuje ogled s BATE Borisovim.

'S obzirom na kvalitetu koju imamo u momčadi, mislim da možemo osvojiti i scudetto i Ligu prvaka! Znam da to neće biti lako, ali naš je san osvojiti sve što možemo', zaključio je s puno optimizma Robinho.