serie a

Inter pobjedom protiv Milana po 20. put osigurao titulu prvaka Italije

22.04.2024 u 23:23

Bionic
Reading

Nogometaši milanskog Intera i teoretski su osigurali svoj 20. naslov prvaka Italije pet kola prije kraja nakon što su u dvoboju 33. kola kao gosti na San Siru svladali gradskog rivala i najbližeg pratitelja Milan 2-1

Inter je poveo u 18. minuti kada je Acerbi bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta i glavom zatresao suparničku mrežu. Na 2-0 povisio je Thuram početkom nastavka, on je u 49. minuti prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora u bliži kut uhvatio Maignana na krivoj nozi. Nadu Milanu vratio je Tomori koji se u 80. minuti najbolje snašao u gužvi pred golom te jedan odbijanac od vratnice poslao iza leđa Sommera.

Inter je ovom pobjedom stigao do 86 bodova, odnosno nedostižnih 17 više od drugog Milana.

U Italiji je tako drugu godinu zaredom prvak potvrđen čak pet kola prije kraja sezone, lani je to isto uspjelo Napoliju.

  • +12
AC MIlan - Inter Milano; Serie A, 22.4.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Za Inter je ovo jubilarni 20. naslov državnog prvaka, posljednjeg je osvojio 2021. godine, a njime se opet osamostalio na drugom mjestu vječne ljestvice. Nedostižan prvi je Juventus s 36 naslova, dok je treći Milan s 19.

AC MIlan - Inter Milano 1:2; Serie A, 22.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Ranije u ponedjeljak su nogometaši Bologne napravili veliki korak ka nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone svladavši na gostovanju u Rimu izravnog konkurenta Romu 3-1 (2-0). Bologna je sjajno odigrala prvo poluvrijeme nakon kojega je vodila 2-0, prvi je gol sjajnim atraktivnim udarcem postigao El Azzouzi (13) da bi na 2-0 pred kraj prvog dijela zabio najbolji strijelac momčadi Zirkzee (45).

  • +7
AS Roma - Bologna FC, Serie A, 22.4.2024. Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Početkom nastavka Azmoun (55) je nakratko vratio nadu Romi, ali Saelemaekers (65) je desetak minuta kasnije vratio prednost Bologni na dva gola.

AS Roma - Bologna FC 1:3, Serie A, 22.4.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja se učvrstila na četvrtom mjestu sa 62 boda, sedam više uz utakmicu više od pete Rome, a osam više uz također utakmicu više od šeste Atalante. Kako će sljedeće sezone Italija imati pet predstavnika u Ligi prvaka, u posljednjih pet kola bi i Roma i Atalanta trebale preskočiti Bolognu što se čini malo vjerojatnim.

Standings provided by Sofascore