zvučna pojačanja

Rijeka predstavila nekad prvog strijelca HNL-a, a na Rujevicu stiže i bivši Vatreni

31.01.2024 u 15:30

Bionic
Reading

Mirko Marić (28) novi je igrač Rijeke! Nekad najbolji strijelac HNL-a na Rujevicu je stigao iz Monze na posudbu do kraja sezone, a čeka se i još jedno zvučno pojačanje

Mirko Marić je u sezoni 2019./'20. kao igrač Osijeka bio najbolji strijelac HNL-a s 20 golova. Titulu je tada podijelio s Antonijem Mirkom Čolakom (Rijeka) i Mijom Caktašem (Hajduk).

Tog je ljeta u transferu teškom čak sedam milijuna eura otišao Monzu, a sad se - barem do kraja sezone - vratio u SuperSport HNL!

'Sretan sam što sam napokon u Rijeci. Hvala Rijeci na ukazanom povjerenju. Htio bih ovdje odraditi posudbu najbolje što mogu i pomoći ovoj mladoj, sjajnoj momčadi', kazao je Marić na predstavljanu te dodao:

'S iskustvom koje sam stekao vani i sebe sam učinio boljim igračem, vjerujem da mogu pomoći Rijeci u ostvarivanju ciljeva. Poznajem više-manje skoro sve dečke, tako da nikakav problem mi neće biti prilagodba. Svi su me prihvatili jako dobro i prezadovoljan sam. Potvrdilo se sve ono što sam i ranije znao o Rijeci.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Marić bi mogao zaigrati već u nedjelju kad Rijeka na Rujevici igra novi Derbi della Učka protiv Istre 1961 u 21. kolu SuperSport HNL-a (4. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Fizički se osjećam odlično. U treningu sam, a prije desetak dana odigrao sam poluvrijeme', kaže Marić koji se osvrnuo i na stanje u domaćem prvenstvu:

'Iskreno teško mi je o tome govoriti sa strane, ali HNL je uvijek tu negdje, uvijek je tu puno mladih kvalitetnih igrača. Posljednji dolasci u Hajduk i Dinamo sugeriraju da će sve dobiti još jednu veću dimenziju. Pratio sam utakmicu na Poljudu i u Velikoj Gorici. Vidio sam mladu i karakternu momčad koja se ne boji ničega. Momčad koja želi igrati i ne odustaje od nekih svojih principa. Mislim da je pritisak na ostalima, ne na Rijeci. Rijeka je klub u kojem se razvijaju mladi igrači i to je najbitnije. A sigurno momčad nije slučajno tu gdje je u ovom trenutku.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +46
Hajduk - Rijeka, SuperSport HNL, 28.1.2024. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

No, čini se kako Marić nije posljednje zvučno pojačanje koje je stiglo na Rujevicu. Prema nekim najavama talijanskih medija čini se kako bi i Marko Rog (28) u sljedećim danima trebao stići u redove momčadi Željka Sopića.

Rog se oporavlja nakon još jedne ozljede koljena i uskoro bi trebao biti spreman za nastup. Cagliari ga se želi riješiti, a Rijeka je spremna dati mu priliku. U sljedećih nekoliko dana će sve biti puno jasnije...

Standings provided by Sofascore