NEOČEKIVANO!

Riskantni potez švedskog izbornika Jannea Anderssona uoči novog ciklusa kvalifikacija za SP: Svi se pitaju kako će reagirari Zlatan Ibrahimović

28.09.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovno je pozvan u švedsku reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Kosova i Grčke unatoč zabrinutosti zbog njegove ozljede koljena zbog koje je propustio Euro.

Švedski izbornik Janne Andersson pozvao je u reprezentaciju Zlatana Ibrahimovića, koji će 3. listopada navršiti 40 godina, nakon što je Švedska doživjela poraz 1-3 od Grčke poslije pobjede nad Španjolskom u rujanskom ciklusu kvalifikacija za SP.

Riskantni potez obrazložio je ovim riječima:

'Odlučio sam ga uključiti jer se nadam i vjerujem da on može pridonijeti. Iza njega je razdoblje ozljeda, ali stanje je svakim danom sve bolje', objasnio je svoju odluku Andersson.

Hoće li Zlatan Ibrahimović na travnjaku reagirati kako to izbornik švedske reprezentacije očekuje saznat ćemo vrlo brzo.

Utakmica protiv Kosova je na rasporedu 9. listopada, a protiv Grčke tri dana kasnije i obje se igraju u Stockholmu.Švedska je trenutačno druga u skupini B s devet bodova iza vodeće Španjolske i s tri boda prednosti ispred Grčke.