kretinsky zna što vrijedi

Riješili su se skupog Talijana i opet su 'kleknuli' pred Slavena Bilića

30.05.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, potom i izbornik, Slaven Bilić cijenjen je u nogometnom svijetu

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić još od studenoga prošle godine je na 'tržištu'. Puno se klubova povezivalo uz bivšeg trenera moskovskog Lokomotiva, Bešiktaša i West Ham Uniteda, ali i nekoliko reprezentacija. Tako je Bilić 'trebao' preuzeti izbornička mjesta na klupi Kine i Australije.

No - koliko vidimo - Bilić je još uvijek bez trenerskog angažmana.

Međutim, koliko će dugo biti slobodan, zna samo on, a to zasad vješto skriva od novinara.

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedino se možemo pouzdati u informacije koje dobivamo, a najnovija glasi kako Bilića želi angažirati praška Sparta.

Točnije, njezin predsjednik Daniel Kretinsky, koji je - prema našim informacijama - već poslao svoje posrednike i pokušava nagovoriti ga da dođe u Prag.

Isti klub već se spominjao u tom kontekstu nepunih mjesec dana nakon što je Bilić dobio otkaz u West Hamu, ali češki se velikan u tom se trenutku nije mogao riješiti neuspješnog, ali i skupog Talijana Andree Stramaccionija.

Otkaz Talijanu stigao je tek u ožujku ove godine, a umjesto njega na klupu je sjeo Pavel Hapal, kao vatrogasno rješenje, što je rezultiralo tek petim mjestom na tablici. Stoga je logično da se traži novi šef stručnog stožera, a Kretinsky je procijenio da bi Bilić bio odlično rješenje. Ali što o tome misli hrvatski trener?

U praškom klubu kao trener vratara radio je i naš Mario Galinović, a sigurni smo da bi mu bilo itekako drago surađivati i s Bilićem. Ako je takav rasplet uopće moguć.