NEOSVOJIVA KANTRIDA

Rijekin novi europski remi, Benko promašio pobjedu

28.11.2013 u 20:54

  • +9

HNK Rijeka - Vitoria S.C.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

U petom kolu Europske lige Rijeka je na dobro ispunjenoj Kantridi odigrala neodlučeno protiv Vitorije Guimaraes (0:0)

Rijeka je kolo prije kraja izgubila sve šanse za prolazak u šesnaestinu finala. Domaćinu je za zadržavanje nade bila potrebna pobjeda, no to se nije dogodilo. Svejedno, Kekova družina može biti ponosna, jer je i u trećoj utakmici pred svojim navijačima ostala neporažena. Nakon Betisa i Lyona ni Vitoria nije mogla osvojiti Kantridu. Po prikazanom Rijeka je možda bila i bliže povijesnom trijumfu u skupinama nekog UEFA-inog natjecanja, ali u izglednim situacijama nedostajalo je koncentracije.

U drugoj utakmici skupine Lyon je na svome Gerlandu pobijedio Betis 1:0, a jedini je strijelac u 66. minuti bio Bafetimbi Gomis.

U početnim minutama utakmice lopta je bila više u zraku nego na travnjaku. Niti jedna momčad nije mogla kontrolirati igru, a kako je susret odmicao, na terenu je postajalo sve nervoznije i agresivnije.

Situacija koje su obećavale pogodak bilo je malo. Treba tek izdvojiti Alispahićev lob iz 13. minute kada je lopta odsjela na gredi te Kvržićev udarac glavom s nekoliko metara koji je jedva u 19. minuti zaustavio Douglas.

Što se tiče gostiju, oni su pokušavali udarcima iz daljine, koji nisu bili precizni, te brojnim ubačajima u šesnaesterac, a najbliže golu bio je Barrientos kada je neometan petom atraktivno opalio pored lijeve Vargićeve vratnice.


U nastavak su bolje ušli portugalski nogometaši, pa se u pojedinim trenucima Rijeka grčevito branila.

Domaća momčad je očigledno odlučila pogodak tražiti preko neke brze kontre. Tako je u 63. zaprijetio Benko, no Vitorijin vratar zaustavio je njegov snažni udarac sa 18 metara.

Kako se bližio kraj utakmice, gosti su sve više imali loptu u svojim nogama i sve su lakše dolazili do Rijekinog šesnaesterca. Kek je zato osvježio sastav sa Sharbinijem i Brezovcem.

U 82. dogodila se najbolja prilika susreta. Kvržić je gurnuo loptu za Benka koji je izbjegao zaleđe, ali mu je Douglas skinuo zicer.

U samoj završnici Vitoria je bila opasna, no Vargić je bio u 'elementu' te je s dvije odlične reakcije sačuvao svoju mrežu netaknutom i svojoj momčadi donio treći bod u Europskoj ligi ove sezone.

Rijeka - Vitoria 0:0, sažetak

Lyon - Betis 1:0, sažetak
Skupina I
Lyon Betis 1:0
Rijeka Vitoria Guimaraes 0:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Lyon 5 2 3 0 9
2. Betis 5 2 2 1 8
3. Vitoria Guimaraes 5 1 2 2 5
4. Rijeka 5 0 3 2 3
Sljedeće utakmice
12.12. Vitoria Guimaraes Lyon
12.12. Betis Rijeka