SUPERSPORT HNL - 10. KOLO

Rijeka u nikad težoj situaciji, ali dolazi joj suparnik kojeg je jedinog pobijedila, Dinamu prijeti 'crna mačka'; evo gdje gledati utakmice

18.09.2022 u 12:19

Bionic
Reading

Ove nedjelje na rasporedu su preostale dvije utakmice 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Rijeka je domaćin Šibeniku, dok Dinamo nakon gostovanja kod Milana u Ligi prvaka, domaće obveze odrađuje kod Lokomotive

RIJEKA - ŠIBENIK (15 sati, MAXSport 1, HTV 2)

Nogometaši Rijeke još prošle sezone bili su u borbi za vrh tablice, a ove su, nakon devet odigranih kola, na dnu. S četiri uzastopna poraza. Jedinu pobjedu u ovoj sezoni ostvarili su u prvom kolu, na gostovanju kod Šibenika, pa se treći trener koji vodi momčad s Rujevice u ovom prvenstvu, Talijan Serse Cosmi, nada da će protiv istog suparnika, napokon stići i prva domaća pobjeda.

'Jako važna utakmica jer dolazi nakon dva ružna poraza, pogotovo onog kod kuće. Iako smo još daleko od kraja prvenstva, ova utakmica je vrlo značajna, rekao bih krucijalna. Imamo obavezu, prije svega, predstaviti se u dobrom svijetlu. imamo i obavezu doći do bodova jer stanje na ljestvici nije dobro. Otkad znam za nogomet često sam svašta slušao, ali kada su negativna razdoblja jedini pravi lijek je pobjeda. Onda nije važno što slijedi jer pobjeda te vraća u bolju psihičku poziciju, tjera te da razmišljaš na drugačiji način. Tako da apsolutno da, zapravo mislim da je to jedini način da se izvučemo', zaključio je Serse Cosmi.

  • +21
Hajduk - Rijeka, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Remi 1:1 protiv Hajduka bila je emocionalna utakmica koja nam daje povjerenje pred Rujevicu. Rijeka sigurno nije na mjestu na kojem bi htjela biti i traži formu i ekipu. Ima puno ozlijeđenih i ne znam tko će domaćinima igrati i u kojem sustavu. Mi gledamo kako da se razvijamo, jer znamo da nismo još tamo gdje bi željeli biti. Devet bodova u devet kola nije ni dobro ni loše, sljedećih devet kola cilj nam je nekih 12 bodova i da postanemo stabilna ekipa. U prvoj utakmici Rijeka je bila veliki favorit, a sad je drukčije; mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Još uvijek se katkad bojimo u napadu, ali protiv Osijeka i Hajduka u drugom poluvremenu smo pokazali da možemo. Fali nam još rada', rekao je Šibenikov trener Damir Čanadi.

  • +9
Šibenik - Hajduk, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

LOKOMOTIVA - DINAMO (17.15 sati, MAXSport 1)

Lokomotiva je solidno ušla u sezonu. Čak je i protiv Dinama u prvom kolu vodila 2:0, ali je na kraju izgubila. Ipak, poslije se iskupila s dvije pobjede protiv Osijeka i Rijeke, no tu kao da je stala. U preostalih pet kola ostvarila je još samo jednu pobjedu, te se s devet bodova nalazi na skromnom osmom mjestu.

Inače, u tri prijašnje međusobne utakmice, Lokomotiva je upisala dva remija i pobjedu, pa nije ni čudno da Dinamov trener Ante Čačić momčad s Kajzerice zove 'crnom mačkom'.

Ipak, trener Lokosa Silvijo Čabraja svjestan je težine zadatka, bez obzira na to što Dinamo igra na dvije 'fronte'.

'Dinamo je u ovom trenutku, kao i već dugi niz godina, naša najkvalitetnija ekipa u ligi. Imaju dobar roster igrača, mogu maksimalno ući u utakmicu jer slijedi reprezentativna pauza. Znamo da nas očekuje jedna iznimno zahtjevna utakmica. Što se tiče kadra, nedostaje ozlijeđeni Bošković, svi ostali su zdravi i konkuriraju za nedjeljni dvoboj', rekao je Čabraja, koji za ovu utakmicu više neće moći računati na Cokaja, koji je preselio u Panathinaikos.

  • +10
Lokomotiva - Varaždin (9. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Čačić se na Dinamovu klupu vratio pred kraj prošle sezone, a jedini suparnik koji mu je na putu do naslova prvaka 'otrgnuo' bodove bila je baš Lokomotiva. U Kranjčevićevoj je tog 1. svibnja bilo 1:1.

'Dvoboj protiv Lokomotive dolazi nam nakon 18 utakmica u nizu u kojem smo imali ritam igranja dvaput tjedno. Ovime ujedno otvaramo drugi kvartal prvenstvene sezone, a već sam rekao da nam je nacionalno prvenstvo krucijalno, primarno. Vrlo smo oprezni kad je u pitanju ova utakmica jer i na otvaranju ove sezone bilo je teško protiv Lokomotive koja je i vodila s 2:0, pred kraj prošle natjecateljske godine bilo je 1:1. Kad se prisjetimo da je Lokomotiva prošle sezone 'otkinula' sedam bodova Dinamu, jasno je da moramo biti do kraja mobilni i učiniti sve da izađemo čitavi, da dođemo do željena tri boda. Ponavljam, neće biti lako jer su domaćinu nasušno potrebni bodovi, u rezultatskom su minusu, vidljiv je nesrazmjer njihove kvalitete i broja osvojenih bodova pa očekujem dobru Lokomotivu. Ako ne budemo u svom pravom izdanju, bit će jako teško', naglasio je Dinamov trener Ante Čačić.

  • +12
Gorica - Dinamo, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore