SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Rijeka u gostima kod Cibalije, Varaždin dočekuje Istru; evo gdje gledati današnje utakmice

05.12.2023 u 08:14

Bionic
Reading

Danas se igraju posljednje dvije utakmice osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Na teren će prvo u Vinkovcima istrčati Cibalia i Rijeka (13.30 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će ovu rundu Kupa zatvoriti Varaždin i Istra 1961 (16 sati, MAXSport1, MAXtv)

Rijeka je u subotu u Osijeku odigrala 0:0 u prvenstvu te potom svoj boravak u Slavoniji samo produljila do danas kad ju čeka utakmica osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa protiv Cibalije u Vinkovcima (13.30 sati, MAXSport1, MAXtv). S druge strane, Varaždin i Istra 1961 će u samo pet dana razmaka odigrati drugu međusobnu utakmicu. U petak je Istra u Puli slavila 2:0 u prvenstvu, a sada će u Kupu gostovati u Varaždinu (16 sati, MAXSport1, MAXtv).

CIBALIA - RIJEKA (13.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Trener Cibalije Siniša Sesar uoči ogleda s Rijekom jako dobro zna kakva utakmica čeka njegove izabranike.

'O Rijeci sve najbolje, nije kurtoazija. Uostalom, rezultati sve govore. Momčad iz vrha, legitimni kandidat za naslov prvaka, uz Hajduk i Dinamo. Imaju kvalitetne pojedince, sada i reprezentativce, a posebno su opasni prema naprijed. Prije svih Pjaca, Ivanović i Pašalić', pričao je Sesar koji se tu nije zaustavio s hvalospjevima:

'Imaju super tranziciju, jako su okomiti prema suparničkom golu, konkretni, prijete izvana, s distance, sa svih strana… Čekaju nas velika iskušenja. Pokušat ćemo se oduprijeti s čvrstim blokom, većom razinom agresivnosti, koncentracijom u postavljanju... I kontranapadi. To će biti naša orijentacija.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Drugoligaš iz Vinkovaca u današnjem srazu s Rijekom nema što za izgubiti...

'Nismo opterećeni rezultatom i ta činjenica nas mora osloboditi okova. Zadnja nam je ovo utakmica u ovoj godini, nemamo se za što čuvati. Očekujem maksimalan pristup kojim ćemo Rijeku suočiti s određenim problemima', zaključio je trener Cibalije Siniša Sesar koji bi na teren danas od 13.30 sati trebao poslati ovu jedanaestoricu (4-2-3-1): Križanović - Išasegi, Lasić, Belančić, Crnčec - Bosak, Pereira - Bajić, Vrdoljak, Pejić - Miljanić.

  • +15
Osijek - Rijeka, SuperSport HNL, 2.12.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

Rijeka je pak nakon remija s Osijekom potražila malo mira u Slavoniji, ali trener Željko Sopić ništa ne želi prepustiti slučaju.

'Bit će promjena, ali definitivno je da će momčad Rijeke koja istrči u Vinkovcima biti respektabilna', kaže Sopić i napominje:

'Postava koja će zaigrati mora donijeti Rijeci prolaz. Ništa drugo', zaključio je trener Rijeke.

VARAŽDIN - ISTRA 1961 (16 sati, MAXSport1, MAXtv)

Istra 1961 je u petak u Puli slavila 2:0 protiv Varaždina u prvenstvu, Matheus i Vuk nanijeli su treći uzastopni poraz Varaždincima koji su u očitoj rezultatskoj krizi.

'Idemo u Varaždin pokušati pobijediti. Ekipa ima veliku ambiciju proći dalje u natjecanju, naša predanost je ista i idemo s istom idejom kao i na sve prvenstvene utakmice, uzeti bodove i proći dalje u Kup. Bit će sigurno rotacije igrača, ali ideja igre i stav ostaju isti, idemo na pobjedu od prve minute. Od početka ćemo snažno pritisnuti, imamo primjer od prošle prvenstvene utakmice što možemo učiniti bolje, sigurno će biti potpuno drugačija utakmica ali ideja nam ostaje ista. Kup utakmicu shvaćamo jednako ozbiljno kao i svaku drugu', poručuje trener Istre 1961 David Catala.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Domaćinima je u ovom trenutku najmanje do nogometa, u ponedjeljak je i službeno potvrđeno kako dosadašnji trener Mario Kovačević napušta tu poziciju radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazećeg tjedna.

Kovačevića će zamijeniti sportski direktor kluba Nikola Šafarić te će preuzeti ulogu privremenog glavnog trenera. Uz Šafarića, njegov prvi pomoćnik u nadolazećem periodu bit će dosadašnji trener kadeta kluba Dino Kresinger.

Sigurno je da će igrači Varaždina danas imati i dodatni motiv, uz želju za uzvrat Istri 1961 za poraz od petka, sigurno je da će se boriti i za svog trenera Marija Kovačevića.

  • +8
Istra 1961 - Varaždin, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL