dvostruki asistent

Skromni Japanac se oglasio nakon što su ga navijači Dinama ispratili ovacijama

05.12.2023 u 06:04

Bionic
Reading

Takuro Kaneko (26) odigrao je najbolju utakmicu u dresu Dinama, sjajni je Japanac protiv Slaven Belupa dva puta asistirao, a Petković i Špikić njegove su ubačaje pretvorili u golove za pobjedu 2:0. Iz igre je izašao u 83. minuti, a Dinamovi navijači su ga ispratili zasluženim ovacijama

'Otvorilo' mu se prije mjesec dana, tog 29. listopada je bilo 'biti ili ne biti'. Kako za trenera Dinama Sergeja Jakirovića, tako i za Takura Kaneka (26). Dinamo je na Maksimiru od 4. minute gubio od Lokomotive i svima je visio 'mač nad glavom'. A tada je Jakirović odigrao na posljednju kartu, onu iz očaja.

Ubacio je u 57. minuti u igru Kaneka, a Japanac mu je to povjerenje vratio s debelim kamatama. I vrlo vjerojatno mu spasio posao. Jer Kaneko je prvo u 94. minuti asistirao Baturini za 1:1, a potom je u 97. zabio za pobjedu Dinama 2:1. I tako 'kupio' nešto vremena, i Jakiroviću i sebi. No, osigurao je tada sebi i mjesto u prvih 11 Dinama. A završio je i u najboljoj momčadi kola...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zabio je potom Kaneko i prije nekoliko dana u 2:0 pobjedi protiv Astane, u još jednoj 'biti ili ne biti' utakmici. A onda je zabriljirao i protiv Slaven Belupa. Dvije asistencije, za Petkovića i Špikića, za pobjedu 2:0 u Koprivnici.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Brojni Bad Blue Boysi koji su stigli na utakmicu ovacijama su ga ispratili kad ga je Jakirović u 83. minuti izvukao iz igre.

'Bio je jako težak teren, ali bez obzira na uvjete, cijela ekipa je uspjela izboriti ova važna tri boda. Drago mi je što sam dvaput asistirao, ali imao sam priliku i za gol. Fali mi taj gol...', kazao je simpatični i skromni Japanac nakon utakmice.

Navijači su ga 'počastili' ovacijama na izlasku...

'Jako mi je drago što su me navijači prihvatili, veliko mi je zadovoljstvo igrati pred njima i još ću više pokazati u sljedećim utakmicama', obećao je Kaneko.

Nakon utakmice pohvalio ga je i trener Jakirović.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +30
Slaven Belupo - Dinamo, SuperSport HNL, 4.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Kaneko? Jako se trudi i drago mi je zbog njega, cijelo vrijeme je ponizan i skroman. Treba ti vremena da upoznaš igrača i moja prva ideja je bila kad sam došao u Dinamo da u igru stavljam igrače koje poznajem, a Kaneka nisam znao', kazao je Jakirović pa nastavio:

* više statistika OVDJE

'A on je kao i svi Japanci ponizno radio, odmah se vidjelo da ima jako dobar dribling i da može proći čak jedan na dva. Trudi se, uči hrvatski i engleski, suigrači su ga sjajno prihvatili. Sve mu se otvorilo protiv Lokomotive, a sad radi razliku na terenu. I takvi igrači koji rade razliku se danas svijećom traže po svijetu.'

Kaneko je ove sezone odigrao ukupno 15 utakmica za Dinamo u svim natjecanjima, zabio je tri gola uz četiri asistencije.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore