NIGERIJAC BRILJIRAO

Rijeka preokretom do sjajne pobjede u Zagrebu!

20.07.2014 u 20:48

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke stigli su do trijumfa na otvaranju MAXtv Prve lige. Slavili su u gostima kod Zagreba, rezultatom 3:1…

Kekova momčad odlično je otvorila sezonu. Nakon domaćeg trijumfa protiv mađarskog Ferencvaroša, slavila je Rijeka zasluženo i ove nedjelje na gostovanju u Kranjčevićevoj te najavila Dinamu borbu za titulu, žešću nego prošle sezone. Zagreb pak može žaliti što je prokockao vodstvo i dopustio preokret, a bodove će morati tražiti u sljedećim utakmicama.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Utakmica je počela prilično mirno, a do prve prave prilike trebali smo čekati sve do 23. minute, kada je udarac Ajayija s dvadesetak metara vješto ukrotio Livaković na Zagrebovom golu.

Rijeka je bila konkretnija momčad u prvom dijelu, no nije stvarala dovoljno prilika. Dobru akciju u 27. minuti zaključio je udarcem na povratnoj lopti Kramarić, no Livaković je opet bio spreman. Dvije minute kasnije slična akcija gostiju, ali Zlomislićev udarac otišao je preko gola.

Do odmora Zagreb nije stvorio niti jednu izrazitu priliku, a jedini se istakao trener i predsjednik Dražen Medić, koji je već u 34. minuti izvadio Ljubičića i uveo svog sina Lovru, na što je domaća publika reagirala glasnim zvižducima i salvom uvreda.

Ipak, na početku drugog dijela domaći su krenuli odlično. Prvo je Kolinger promašio veliku priliku nakon odlične akcije Zagreba, njegov je udarac u 47. minuti otišao malo pokraj vratnice. Samo dvije minute kasnije Medićeva momčad je povela. Gabrijel Boban pobjegao je obrani Rijeke i silovitim udarcem iskosa probio vratara Vargića.

Rijeka je brzo odgovorila. Prvo je Jahović u 52. minuti zakasnio samo trenutak na odlično ubacivanje Ajayija i nije uspio pospremiti loptu u mrežu. Tri minute kasnije Ajayi je izborio kazneni udarac, nakon prekršaja Šehića.

Andrej Kramarić nije uzeo velik zalet, ali svejedno je njegov udarac poslao Livakovića u krivi kut i Rijeka je izjednačila.

Rijeka je zatim kompletirala potpuni preokret, a na svoje je došao Goodness Ajayi. Mladi 19-godišnji Nigerijac dobro je pratio akciju Kvržića i poslao loptu u mrežu iz blizine u 64. minuti te tako okrunio svoju odličnu akciju.

Zagreb nije imao snage za preokret, a Rijeka je u 71. minuti riješila utakmicu. Svoj je drugi pogodak postigao Andrej Kramarić, koji je nakon ubacivanja Kvržića iz drugog pokušaja savladao Livakovića.

Do kraja dvoboja Rijeka je bez problema očuvala svoju prednost i tako se na pravi način pripremila za uzvrat 2. pretkola Europske lige u četvrtak u Mađarskoj, dok će Zagreb morati čekati sljedeći vikend i okršaj sa Slavenom za novi pokušaj osvajanja bodova.

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

Zagreb – Rijeka 1:3 (Boban 49 / Kramarić 56, 71 Ajayi 64)