kekovo stručno oko

Rijeka nastavlja u istom stilu: Opet je dovela pravog nogometaša!

26.06.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Sustavni i planski rad kojim se Rijeka posljednjih godina vodi, definitivno daju rezultate. A najbolja potvrda tome je i dvostruka kruna prošle sezone

Iako iz sezone u sezonu Rijeka ostaje bez svojih ponajboljih igrača, poput Leona Benka, Marina Tomasova, Andreja Kramarića, Bekima Balaja, a ove su je već napustili Franko Andrijašević i Roman Bezjak, stručno oko Matjaža Keka ali i odlična skautska služba Rijeke, pronađu igrača koji će biti i za nijansu bolji od svojeg prethodnika.

Naravno, svi spomenuti utisnuli su dio svojeg znanja u stvaranje povijesnog rezultata momčadi s Kvarnera, ali dojam je da bez ovakvog praćenja slovenskog trenera na klupi 'bijelih', teško bi bilo nadomjestiti ijednog od njih.

Međutim, očito se može.

A potvrđuju to i prve provjerne utakmice Rijeke, jer iako je tek stigao na Rujevicu, Brazilac Heber Arajuo dos Santos s dva je gola u dvije utakmice pokazao da zna i da mu igra Rijeke odgovara.

  • +18
Rijeka slavi naslov prvaka HNL-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tim prije što je u ovom okruženju, a pri tom mislimo na jačinu hrvatskog prvoligaškog nogometa, odigrao tek jednu, ali sasvim solidnu sezonu, u kojoj je za Slaven Belupo zabio deset pogodaka.

Prelazak iz Koprivnice očito mu nije stvorio nikakav problem, a još manje pritisak, jer kako je i sam rekao, 'Rijeka je bolja momčad od Slavena Belupa, ima puno veću koncentraciju kvalitete. I naravno, lakše je igrati u takvoj momčadi, jer što je igračka klasa veća, lakše se možeš uklopiti te pokazati što znaš'.

Zanimljivo, Heber u svom životopisu nema nastupe niti u zvučnim klubovima niti jakim ligama. Prije dolaska u Koprivnicu igrao je jednu sezonu u Armeniji, a prije toga u brazilskim niželigašima.

No, očito je Kek u njemu vidio ono 'nešto', zbog čega ga je pozvao u svoj sastav, a s kojim ima ozbiljne ambicije ulaska u skupine Lige prvaka.

Naravno, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Heber i u službenim utakmicama biti jednako efikasan. A to će prije svega ovisiti, na kojoj će ga poziciji slovenski trener koristiti jer u napadu će - vrlo vjerojatno - glavnu ulogu i dalje imati Mario Gavranović. Ipak, sigurni smo, da će ga trener znati maksimalno iskoristiti, baš kao što je to znao i s Andrijaševićem, ali i igračima koji su u drugim klubovima, poput Kramarića u Dinamu, ostali zakinuti.