GRUBO PRIZEMLJENJE

Rijeka došla nadomak cilju, pa grubo prizemljena

23.07.2015 u 22:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke popravili su na gostovanju u Škotskoj loš dojam, ali neće nastaviti put u kvalifikacijama za Europsku ligu

Visokih 0:3 s Kantride bilo je previše... Aberdeen je šokantnom pobjedom u Rijeci uspio vratiti dio davno izgubljenog europskog sjaja (Alex Ferguson vodio ih je do Kupa Kupova i Superkupa 1983.) i Rijeci postavio pretežak zadatak u uzvratu.

Ipak, Matjaž Kek i njegovi igrači učinili su zanimljivim uzvrat u Škotskoj. Već u prvom poluvremenu hrvatski doprvak pokazao je bolju igru, no nije uspio realizirati prilike i dodatno se udaljio od ionako dalekog cilja.

Aberdeen je mrežu čuvao netaknutom dva i pol sata, no onda je Rijeka u razmaku od samo pet minuta uspijela ispraviti veći dio štete. Tomasov je u 58. minuti donio nadu, a Kvržić pet minuta zatim i pravu euforiju. Činilo se da će Rijeka na naslovnice...

Ipak, prevelika želja brzo je izgorjela i već u idućih 10 minuta (prvi gol pao je samo minutu nakon drugog gola Rijeke) McGinn i Hayes svladali su Slugu i postavili konačni rezultat 2:2 koji je onemogućio neizvjesnu završnicu.

Rijeka je protekle dvije godine nastupala u skupinama Europske lige, a sada je prizemljena već na prvoj prepreci i pred njima je odluka u kojem smjeru će nastaviti voditi klub. Bit će odlazaka, novih dolazaka, a ključna odluke je hoće li nastaviti suradnju s Matjažom Kekom, trenerom koji je vratio nogometnu euforiju na večeras tužnoj Kantridi.

Tomasov je 'otvorio škotski lokot', ali Aberdeen je uzvratio i prošao