EUROPSKA LIGA

Rijeka bez 'pola momčadi' traži senzaciju u Portugalu!

19.09.2013 u 09:51

Bionic
Reading

Rijeku večeras čeka teško gostovanje kod Vitorije Guimaraes, a po prve bodove u Europskoj ligi morat će bez brojnih ozlijeđenih igrača...

Momčad s Kantride u Portugal je stigla 'bez pola momčad'. Riječani će biti oslabljeni neigranjem devetorice igrača, a još trojica su pod znakom pitanja. Matijaž Kež sigurno ne može računati na ozlijeđene Vedrana Jugovića, Damira Zlomislić i Niku Datkovića, kapetan Dario Knežević mora odraditi još jednu od tri utakmice kazne zbog crvenog kartona, Anas Sharbini ima problema s ozljedom leđa, a Rijeci je ostao i Danijel Cesarec koji se tek polako vraća u pun trenažni sustav. Na put nisu krenuli niti Domagoj Pušić, Matej Mitrović i Aliyu Okechukwu koji još nemaju pravo nastupa u Europskoj ligi. Pod upitnikom su i Marko Lešković, Matija Škarabot, te Josip Brezovec.

'Bez obzira na brojne izostanke u momčadi je sjajno raspoloženje. Vjerujem da momčad ima dovoljno snage. Skupina Europske lige ne igra se svake godine,' kazao je Ivan Močinić, dodavši: 'U svakoj utakmici idemo na pobjedu, čeka nas teško gostovanje i bili bi zadovoljni svakim pozitivnim rezultatom.'

Atmosferu u momčadi i iščekivanje premijere u Europskoj ligi pohvalio je i napadač Andreja Kramarića

'Svi jedva čekamo početak utakmice. Dobro smo se pripremili. Nadam se kako ćemo iskoristiti našu motivaciju i napraviti dobar rezultat,' kazao je Kramarić koji je na Kantridu stigao ovoga ljeta iz Dinama.

Utakmicu Vitorije i Rijeke sudit će bjeloruska šestorka na čelu s Aleksejom Kulbakovim, 34-godišnjakom rođenim u Gomelu. Bjeloruski arbitar sudačku karijeru je započeo sa svega 16 godina, a prvoligašku premijeru imao je sa 23 godine.